USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Вояж луцького автомайдану по райцентрах Волині. РЕПОРТАЖ

31 Січня 2014 18:21
Активісти волинського автомайдану з самого ранку на колесах: з Луцька колона рушила у Стару Вижівку, а звідти – у Ратне. Дорогою до лучан доєдналися місцеві активісти.

Збір лучан розпочався о 8:00. У Штабі автомайдану, який наразі розміщений у стінах міського Палацу культури, провели загальний інструктаж. Після урочистого виконання гімну, близько двох десятків автівок рушили у напрямку Старої Вижівки. Зв’язок між собою підтримували за допомогою рацій.


Дістатися Ковеля колоні вдалось лише о 10:00. Причиною стали непрості погодні умови – водії змушені рухатись повільніше через слизьку дорогу. На заправці поблизу міста до колони доєдналися ковельські активісти.
Тут водії зігрілись кавою та наклеїли на автомобілі розпізнавальні знаки автомайдану.
Після цього продовжили рух у напрямку Старої Вижівки.

Як і планували, протестувальники відвідали засідання райради Старої Вижівки. Тут опозиція домагалась відставки голови Старовижівської РДА Володимира Семенюка та голови райради Валентини Лисюк. До посадовців-регіоналів звернулись з закликом добровільно, як це нещодавно зробив Борис Клімчук, написати заяву з проханням про відставку, що вони робити відмовились. Зрештою депутати спробували домогтись свого шляхом голосування, та опозиції не вистачило трьох голосів. Враховуючи небажання посадовців добровільно скласти повноваження, а це, мовляв, був єдиний законний спосіб, і рішення так і не прийняли.

Під час оголошеної перерви, луцькі автомайданівці запросили всіх охочих пригоститись бутербродами та гарячим чаєм, які вони привезли з собою.
Користуючись нагодою, вирішили навідатись в гості до місцевих посадовців-регіоналів та закликати їх покинути лави політичної сили. Першим у списку став депутат Волинської обласної ради, директор Старовижівського районного центру зайнятості Віталій Павлов.
Але, як розповіли працівники закладу, посадовця в робочий час не було на місці. Мовляв, поїхав по селах.

Та це не зупинило активістів, які вирішили завітати до будинку Павлова.
Проте на вигуки «Ти з ким – з народом, чи з уродом?!», відреагували лише сусіди – декілька людей зацікавлено виглядали з вікон своїх осель.
Покинувши Стару Вижівку, автомайданівці рушили у Ратне. Тут до них доєднались місцеві автомайданівці, і вже разом колона з більш, ніж двох десятків автівок рушила до будинку екс-голови Ратнівської райдержадміністрації Валерія Трикоша. Нагадаємо, нещодавно регіонала зловили на хабарі, наразі ведеться слідство. Як і очікувалось, господар будинку до активістів не вийшов.
Натомість, здалека вигукував незрозумілі фрази власник сусіднього будинку. «Гузьок, прівєт», - сміявся і махав руками чоловік, вочевидь, звертаючись до депутата облради Ігоря Гузя.
Замовк жартівник лише після зауважень активістів: «Вас ніхто не ображав, тому і ви помовчіть».


Розпрощавшись з ратнівцями, луцькі автомайданівці виїхали у напрямку Луцька. Вже на зворотному шляху, у Ковелі, відвідали дім ще одного регіонала, екс-голову Ковельської РДА Івана Смітюха.
Зазначимо, що це рідний брат того самого Григорія Смітюха, який так палко скандував прізвище Путіна та просив у нього допомоги на антимайдані у Києві. У «ковельській Конча-Заспі», як охрестив цей район один з активістів, «охорона» була більш серйозною – до будинку під’їхали працівники ковельської міліції, на чолі з керівництвом.
Щоправда, ДАІвці особливого бажання спілкуватись з журналістами не виявили – розвернулись та поїхали, як тільки до них хотіли звернутись із запитаннями.
Загалом, пробіг відбувся без пригод, але під пильним наглядом правоохоронців: раз-пораз на дорозі траплялись патрулі ДАІ, а до будинку Валерія Трикоша, за більш ніж сотню кілометрів, навідались луцькі правоохоронці, поцікавившись, «що це тут за акція така».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Боголюбы Показати IP 31 Січня 2014 18:34
Дайте людям жить спокойно. Устали уже все от вашей навязчивости.
Всезнайко Показати IP 31 Січня 2014 18:36
А чо мене не взяли. Я теж люблю канапки з ковбасою. Родіну за неї продам. Або подарую.
свідок секти гузя Показати IP 31 Січня 2014 18:42
молодець дядько-почмирив підгузника!
Гузьок Показати IP 31 Січня 2014 19:16
Прикольно Може з гусака стане гудзиком чи памперсом
Олег Показати IP 31 Січня 2014 20:06
Я повністю підтримую автомайдан!!! А "устали" всі від нашої влади, яку необхідно реформувати і нехай хтось скаже, що я неправий.
Хлопці молодці до Олег Показати IP 31 Січня 2014 20:30
Я б навіть сказав, що не "усталі" - а вони нас уже .... (ну, ви зрозуміли).
Лучанин до Олег Показати IP 31 Січня 2014 21:55
Ні, неправий. Владу дійсно треба реформувати, а не цькувати. Та й в даному випадку питання не в владі. Дії автомайданівців шкодять лише простим громадянам, а владі все по барабану - до одних всерівно достукатися не можуть, а інші разом з ними їздять.
До Олег Показати IP 31 Січня 2014 20:32
Неправий Це розбій який повинен каратись
укр Показати IP 31 Січня 2014 21:06
З Гузя не вийшов Че Гевара, а вийшов просто- Гузьок.
Влучно Показати IP 31 Січня 2014 21:58
«Ти з ким – з народом, чи з уродом?!» - це мали на увазі чи залишиться з людими, чи з Гузьком поїде?
Я Показати IP 1 Лютого 2014 05:01
Це ж здорові бугаї без роботи вештаються, краще б взяли лопати і дороги від снігу розгрібали.
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2014 07:58
Хай Поха розкаже як його тато дерибанив майно Луцька коли був мйсіким головою.Ми ще добре памятаємо.
Свідок. Показати IP 1 Лютого 2014 10:19
Пащенко красава. Чого мерзнути на майдані в Луцьку, якщо можна у теплій тойоті поїздити з комфортом, і всього на якихось 10-15 хв. на холод вийти. І цікавіше, і безпечніше, і тепліше. Красава.
Мен Показати IP 1 Лютого 2014 10:21
А гузьок, підгузок - прикольно, і в саму точку. А може огузок?
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2014 17:34
Мають значне фінансування автомайданівці, можна кататися по всій області на дурняк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus