USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Вокзал, ЦУМ і будинок Пузини можна подавати на конкурси

28 Серпня 2012 09:14
Залізничний вокзал та ЦУМ, які добудують у Луцьку цього року, претендуватимуть на першість у архітекрутних конкурсах: як державних, так і міжнародних.

Про це у інтерв’ю «Волинським Новинам» розповів головний архітектор Луцька Юрій Казмірук.

Фахівець висловив переконання, що рівень комфорту життя у місті зокрема залежить і від розбудови населеного пункту. Так, він висловив докір собі за те, що Луцьк цього року не потрапив до рейтингу 20 комфортних міст для життя.

На думку Казмірука, це спричинено й тим, що минулого року мерія не подала жодного об’єкту на державні конкурси серед будівель. А участь у подібних проектах, безумовно, підвищує авторитет міста за його межами.

«Хоча, на початку і в середині 2000-их Луцьк неодноразово ставав переможцем державного конкурсу з благоустрою», - сказав чиновник.

Юрій Казмірук відзначив, що архітектурні проекти, які зараз реалізовуються у Луцьку, в перспективі можуть брати участь у архітектурних та містобудівних конкурсах.

Так, потенційно змагатися за архітектурну першість зможуть залізничний вокзал, ЦУМ, а також школа та дитячий садочок у 55-му мікрорайоні.

«А в номінації «реставрація», я думаю, буде пам’ятка архітектури національного значення – будинок Пузини. То було слабке наше місце, бо гості та туристи бачили цей запущений будинок, він псував картину Луцького замку», - додав головний архітектор Луцька.


ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю ІЗ ЮРІЄМ КАЗМІРУКОМ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Чеширский Кот Показати IP 28 Серпня 2012 10:51
На конкурс безвкусицы и маразма?
KOLIZEY Показати IP 28 Серпня 2012 13:35
Будинок Пузини - за державний кошт, ЗД вокзал - державний кошт, а от ЦУМ - комерційний, передвиборчий проект Палиці, то до чого тут він? Чи за все проплачено?! :)
meri Показати IP 28 Серпня 2012 23:01
яка різниця, державний чи комерційний , аби для міста та лучан добре було. Нам ще дякувати треба, що саме Палиця проводить реконструкцію, а не інший, бо цей всі справи доводить до кінця, а не тільки базікає як інші......
Лис Показати IP 29 Серпня 2012 08:04
А куди поділися ще дві вежі з ЗД вокзалу, які були на проекті? Куди пішли зекономлені гроші?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus