USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волонтер з Волині вже два роки знаходить і безкоштовно роздає інвалідні візки

8 Жовтня 2020 21:33
Активіст Андрій Близнюк, аби хоч якось покращити життя нововолинців з ураженням опорно-рухового апарату, вже 2 роки забезпечує їх інвалідними візками і засобами реабілітації. І робить це абсолютно безкоштовно.

Про це інформує БУГ.

Андрій Близнюк розповідає, що ідея із забезпеченням людей з інвалідністю технічними транспортними засобами, зокрема, інвалідними візочками для дітей і дорослих, а також засобами для реабілітації, виникла не просто так. А з власного досвіду.

Оскільки в Андрія – син із ДЦП, то перед його сім’єю постало питання пошуку інвалідного візка і він переконався, наскільки важко його дістати.

Знайшовши транспортний засіб для сина, не зупинився. Відтоді нікому не відмовляє у допомозі. За два роки вже роздав кілька десятків візочків. Тільки за останніх два тижні – 4: три дорослих і один дитячий.

«До мене звертаються люди не лише з Нововолинська, а й зі всієї України: Любомльського району, Львова, Херсонської області та з інших регіонів. Стараюся допомогти кожному, бо з власного прикладу знаю, як важко зараз дістати візочок.

У нас в державі абсурд з тим всім. Є чимало людей зі всієї України, у тому числі й у Нововолинську, які ніяк не можуть добитися й отримати вкрай потрібного їм інвалідного візочка. А якщо держава врешті виділяє його, то він взагалі не зручний, не якісний і швидко ламається», – зазначив Андрій.

Волонтер дістає інвалідні візочки й засоби для реабілітації з-за кордону. Допомагають йому в цій хорошій справі іноземні благодійники.

«Мені передають їх з Бельгії, Германії та інших країн. Віддають безкоштовно мені, безкоштовно даю і я. Але з однією умовою – щоб їх не продавали», – зауважив Андрій.

Однак питання, яке, на жаль, не вирішується – важкодоступність рідного міста для людей з інвалідністю, вважає волонтер. Він сподівається, що місцева влада врешті побачить, почує, і зверне на таких нововолинців свою увагу.

«У місті потрібно обладнати хороші, якісні пандуси, зробити спуски з бордюр, зокрема на пішохідних переходах. Зробити, аби для людей з інвалідністю стали доступними місцеві школи, лікарні, Палац культури. Бо зараз вони для них закриті», – наголосив Андрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Молодець! Показати IP 8 Жовтня 2020 21:45
Справжній чоловік.
Наталія Показати IP 8 Жовтня 2020 22:09
Молодець!Людина яка варта поваги!!!!!
Тетяна Показати IP 26 Березня 2024 20:09
Доброго вечора. Скажіть будь ласка чи можна до Вас звернутися за допомогою. Дуже потрібно інвалідний візок на даєкий час.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus