USD 39.56 39.84
  • USD 39.56 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Волонтерська сотня Волині готує для бійців сало і борщі

2 Грудня 2014 16:43
Волонтерська сотня працює на Волині, забезпечуючи бійців, які нині перебувають на сході, продуктами. Так, передають військовим сало та борщові набори. Про це інформує Про Ковель.

Днями волонтери ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву» знову відправили бійцям 14 механізованої бригади (колишня 51 окрема механізована бригада), яка дислокується у Володимирі-Волинському, близько півтори тонни продуктів та теплі речі. Окрім цього, черговий гуманітарний вантаж також поїхав у зону АТО.

Дбайливі трудівниці на імпровізованій кухні в приміщенні організації тижнями готували сухі борщові набори, щоб їх передати воякам української армії. Також заготовляли улюблену страву волинських солдат - перемелене сало заправлене часником, формували подарункові набори, куди клали картоплю, цибулю, інші овочі, консервацію, макаронні вироби, приладдя для індивідуальної санітарії тощо. У добрій справі їм активно допомагали небайдужі містяни, переселенці зі сходу країни та військові, які повернулися із зони АТО у відпустку.

Валентина Черних приїхала до Ковеля з Луганської області. Коли її рідне місто Золоте почали обстрілювати вороги, жінка нашвидкуруч зібрала речі і подалася на Волинь. Валентина Іванівна хоче бачити Україну єдиною і неподільною, тому охоче допомагає активістам комітету, підтримує всі їхні щирі починання. Луганчанка пліч-о-пліч із ковельчанами-волонтерами шинкує капусту, чистить цибулю, моркву, нарізає сало.

Наразі приходить допомагати укомплектовувати гуманітарні вантажі і учасник АТО Сергій Калитюк. Боєць півроку перебував на сході країни, там брав участь у бойових діях, і тепер приїхав додому у відпуску. Чоловік високо цінує роботу волонтерів, каже, що лише завдяки їхній безкорисливій праці та допомозі щирих людей, там – на сході – воякам української армії не голодно і не холодно. Тому, поки він має час, навідується до громадської організації і пропонує волонтерам свою допомогу.

Активісти об’єднання «Комітет громадського спротиву» вже подумують створити при організації окремий підрозділ волонтерської сотні.

До слова, в комітеті громадського спротиву вже діє молодіжний підрозділ, куди ввійшли старшокласники навчальних закладів міста та району, студенти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 3 Грудня 2014 00:47
Честь і хвала волонтерам! Стид і позор владцям! невже АРМІЯ в державі має триматись на пожертвах? давайте, народ, виготовляти танки,снаряди та гради! А генералам - ордена й медалі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus