USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волонтери пікетують МВС через волинське «сафарі»

6 Березня 2015 15:26
Волинські волонтери під МВС вимагають покарати учасників "сафарі" на фермерських угіддях.

Волонтери обурені звинуваченнями на свою адресу і спробами перекласти на них відповідальність за злочини місцевих "мажорів", - повідомляє lb.ua.

Нагадаємо, губернатор Волині Володимир Гунчик безпідставно звинуватив у «сафарі мажорів» волинських волонтерів.

Сьогодні у Києві біля Міністерства внутрішніх справ триває акція "Мажорів за грати або до стінки", організована волонтерами з Волинської області. Мета пікету - притягнути до кримінальної відповідальності молодиків, які влаштували сафарі зі стріляниною на фермерських угіддях Волині.

Основна вимога волонтерів - покарати реальних учасників та організаторів гонок зі стріляниною у Волинській області 21 лютого і поставити розслідування під особистий контроль Арсена Авакова.



За словами учасників акції, всі учасники "сафарі" - діти відомих людей міста Володимира-Волинського, які займаються контрабандою або працюють у міських органах виконавчої влади. Саме тому, за словами протестувальників, за "мажорів" заступився голова Волинської обладміністрації Володимир Гунчик, розповівши, що, нібито, у перегонах брали участь тільки волонтери на машинах, закуплених для АТО.

Нагадаємо, 21 лютого приблизно з 16:00 до 20:00 група молодиків на п'ятьох джипах і двох автобусах без номерів або з підставними номерами організувала полювання і гонки на фермерських угіддях, в Іваничівському та Горохівському районах Волинської області. Учасники "сафарі" завдали сільським господарствам шкоди на суму у 150 тисяч гривень, за попередніми підрахунками фермерів. Останні вирішили самостійно затримати порушників - почалася погоня, в тому числі, по селах зі швидкістю у 140 км/год. У підсумку, порушників наздогнали єгері, після чого викликали працівників МВС, порушено кримінальну справу.

Але вже 22 лютого голова Волинської ОДА звернувся до СБУ та МВС з вимогою притягнути до відповідальності волонтерів, які нібито брали участь у свавіллі.

"Багато чого, що оточує нас, знаходиться поза законом. І "ментівський безпрєдєл" на дорогах, і хабарі на кордоні, і підпільні казино, і торгівля контрафактом, і багато іншого. І кожна людина в міру своєї громадянської позиції якось реагує на це. Ми вже в багатьох речах звикли жити пліч-о-пліч з корупцією, хоч і після Майдану значно гостріше реагуємо на несправедливість. Волонтери перетворилися на таких собі "міських божевільних", які вдень і вночі займаються допомогою армії і начебто нікому не заважають, але, як виявляється, багатьом - як кістка в горлі. І у ситуації з "Волинським сафарі" волонтери не звернули б особливої уваги на "розбірки" фермерів із "мажорами", які трапляються кожного сезону, якби губернатор Волині Гунчик, а також деякі інтернет-ресурси Волині одностайно не вказали, що це волонтери ганяли на джипах.

Природно, це не могло нас не зачепити. Понад те, сотні волонтерів України привозять автомобілі для армії, і пляма недовіри лягає на всіх. І ще одна деталь... Те, як дружно мас-медіа підхопили губернаторську інформацію про нібито "витівки волонтерів", дуже схоже на команду "Фас!" - ми, дійсно, комусь заважаємо зі своїм волонтерством", - розповів волонтер із Луцька Костянтин Зінкевич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 6 Березня 2015 15:48
Ну звісна річ. Попробут тепер їх звинуватити - посадять у бак для сміття.
Штефан, Луцьк Показати IP 6 Березня 2015 16:36
Хто такі, з дозволу сказати, ці так звані волонери? Хто вони є?
так-таки-так до Штефан, Луцьк Показати IP 6 Березня 2015 16:47
А що то має якесь значення.?То чесні, безкопромісні люди яким вже набридло хамське ставлення з боку місцевої володимерської влади та її викормишів- падлюк сафаристів!!!
Штефан, Луцьк до так-таки-так Показати IP 6 Березня 2015 16:56
Не ображай людей якім необхідний адреналін. Май повагу до гідності людини. Я довіряю нашому губернатору пану Гунчику і ти довіряй йому а не самозванцям, що хочуть прикритися що тіпа вони- волонтери. А які з них волонтери? Га?
Анонім до так-таки-так Показати IP 6 Березня 2015 17:15
А чому ти впевнений (на) в тому що падлюки сафаристи і волонтери - це різні люди?
Волинь Показати IP 6 Березня 2015 16:56
То може гунчику пора на пенсію ? Чи він хоче повторити подвиги клімчука і башкаленка , котрих народ вигнав як собак ?
журналіст з Володими Показати IP 6 Березня 2015 17:10
Для Штефана . Луцьк Взагалі то в Україні така посада як "губернатор" відсутня у відповідному переліку Так, що вважати пана Гунчака губернатором Волині то якось....зазначимо звучить некоректно і досить образливо по відношенню до держави та й Волині зокрема . Стосовно людей яким, як Ви зазначили необхідний адреналін ,а як розумію, Ви мали на увазі учасників славетного волинського сафарі, - то найкоректніше до цих осіб сказати .... ну знаєте, є така російська народна ( сучасна) приказка : " нет ума считай калека" !!!
Олена Показати IP 6 Березня 2015 17:53
Волонтери, ми підтримуємо вас. Щоденні прояви корупціі, ті ж самі обличчя в тих самих кабінетах вже дістали кожного. За що боролись, за що вмирають, Вже не віриш в зміни. На зміну батькам в кабінети тиснуться дітки, Одним словом, спрут. Тому тільки повага і подяка вам, що ви такі є.
Анонім до Олена Показати IP 6 Березня 2015 18:54
коментар було видалено
ам Показати IP 6 Березня 2015 17:56
В АТО їх там адреналіну вистачить всім.
Штефан, Луцьк до ам Показати IP 6 Березня 2015 19:04
Підтримую! Усіх так званих волонтерів-мобілізувати і в АТО щоб там гасали на своіх джипах !
вол Показати IP 6 Березня 2015 21:42
зiня подумай що ти робиш i пишеш iз своею бригадую ви самi контробандисти тiльки прикриваетесь волонтерством!тi хлопцi що пошкодили тi поля i без тебе розберуться!
Штефан, Луцьк до вол Показати IP 6 Березня 2015 22:08
Чого Зіня не у війську якщо він рахує себе патрійотом? Бізнес йому якось ближче до серця!
Паша Показати IP 6 Березня 2015 22:08
Скільки б ви не писали бандити кляті і регіонали, всерівно правда рано чи пізно вилізе! Що страшно стало що прийдеться відповідати? Не допоможуть вам папіки і начальнички!!!!
микола Показати IP 6 Березня 2015 22:39
люди!!!! схаменіться!!!!! один в АТО хлопців відправляє, другий- розстрілює на місці!!! суд розбереться, що робити і хто там був і кого не було!!! а ви, як такі всі патріоти, теж ідіть в АТО. а так всі розумні сидіти, брудом один одного обливати і плітки розпускати!!!!
птн Показати IP 6 Березня 2015 22:51
паша це правду ти написаВ,тепер задумайся щоб за тебе не вилiзла вся правда(патрiот)...?
джерело Показати IP 7 Березня 2015 12:25
Знаю, що вчора ввечері була МИРОВА, збиткі відшкодовані, сторони не мають один до одного будь-яких претензій, справа буде закрита

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus