USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волонтери поставили Гелетею «незручні» запитання про 51 бригаду

30 Вересня 2014 13:49
Зустріч волонтерів з усієї України із міністром оборони Валерієм Гелетеєм та командувачем Сухопутних військ ЗСУ Анатолієм Пушняковим та «компанією» відбулася вчора, 29 вересня.

Про це написав на свої сторінці у Фейсбуці Костянтин Зінкевич.

«Після ЦВК- відразу у Міністерство оборони. З"їхались волонтери з усієї України, у яких дуже мало часу і завжди є що сказати. А там нас чекала лекція-розмова з Гелетеєм, Пушняковим and company.

Добре, що зустрілись, добре, що генерал Пушняков вибачився перед волонтерами (навіть двічі). Дехто, правда, цих вибачень не прийняв. Усі побачили, що між нами є стіна. Стіна небажання, непоінформоваості, стіна згідно IQ співрозмовників. Дехто з генералів у розмові часом забував, що він не перед строєм солдат», - повідомив Зінкевич.

Нагадаємо, справжній скандал здійнявся у волонтерському середовищі через висловлювання командувача Сухопутних військ ЗСУ Анатолія Пушнякова, який на останніх міжнародних навчаннях "Швидкий тризуб" на Львівщині, аби не червоніти перед іноземними військовими партнерами, заявив, що і без волонтерів солдати вдягнуті, взуті та нагодовані.

Питання волонтерів до Гелетея про долю екс-командира 51 бригади Павла Пивоваренка, який, зі слів солдатів, перейшов на сторону бойовиків так званої ДНР, а також питання про переформування 51 бригади в 14-й батальйон, так і залишилися без відповідей.

«Особисто я задав міністру Гелетею питання про долю комбрига Пивоваренка та про правонаступництво 14-ї бригади від 51-ї. Всі бачили, що міністру оборони ці питання були неприємні (ну я не знав). Але він, як справжній міліціонер, почав розповідати про військову форму», - написав Костянтин Зінкевич.

Волонтеру Олексій Панасюку вдалося «впіймати» на сходах генерала Пушнякова і продовжити розмову, яка почалася ще в травні на Донбасі. Олексій обговорив усі деталі розстрілу блок-посту біля Волновахи 22 травня.

«Пан генерал погодився із нашою версією розвитку подій. Але я чомусь думаю, що у Петра Порошенка лежить на столі доповідь з діаметрально протилежними фактами», - написав свою думку про цю розмову Костянтин Зінкевич.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко раніше заявив, що 51-у бригаду, чимало бійців якої загинуло, розформують.

"Щодо подій під Волновахою... щодо подій біля Червонопартизанська, де здалися в полон військовослужбовці 51-ї бригади, мною було дано доручення розформувати бригаду", - сказав президент.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus