USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь будуватиме фортеці на сході України

17 Квітня 2015 08:00
Волинь долучилась до фінансування «Стіни» від російського агресора-окупанта. Для цього з обласного бюджету виділять 8 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час третього пленарного засідання 34 сесії Волинської обласної ради шостого скликання.

Майже одностайно депутати облради ухвалили програму підтримки воєнізованих формувань і матеріально-технічного забезпечення будівництва фортифікаційних споруд.

Своїм рішенням обранці волинян ухвалили виділити з бюджету області 2 мільйони 35 тисяч гривень на медзаклади й реабілітаційні центри, аби належно надавати допомогу українським солдатам та допомогти військовим формуванням із матеріально-технічним оснащенням. Додатково заклали кошти і на фортеці від окупантів – 8 мільйонів гривень.

За таке рішення проголосували 52 із 54-х присутніх депутатів.

Чому Волинь взялася за фінансування фортець на сході України, пояснює у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук.

«Ми виділяємо кошти на фортифікаційні споруди на сході України для утворення ліній захисту в Луганській і Донецькій областях. Таким чином Волинь долучається до співфінансування. До цього процесу консолідовано підійшла вся Україна, усі області беруть участь у створенні трьох ліній оборони. Звісно, левову частину коштів на це передбачає державний бюджет, але регіони дофінансовують, зокрема й Волинська область», - розповідає чиновник.

Нагадаємо, торік Україна розпочала спорудження фортифікаційних укріплень на кордоні з Росією в рамках проекту «Стіна».

А вже цього року волинські будівельники прибули в Маріуполь для укріплення рубежів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus