USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь хочуть розвивати від села

9 Жовтня 2014 12:40
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик поділився напрямками розвитку регіону, які він вважає пріоритетними. Про це йшлося під час зустрічі Громадської ради при голові ОДА сьогодні, 9 жовтня.

Власне, він закликав громадськість до розробки стратегії розвитку Волині до 2020 року. Нагадаємо, нині до її розробки кличуть фахівців. На думку голови ОДА, стратегія має розроблятися з «низів» - від села, від місцевих громад.

«Давайте починати стратегію розвитку регіонів від села. А мені на цю пропозицію у відповідь кажуть, що Гунчик зійшов з глузду. Ми вже проходили планування «з центру», а за цифрами ми не бачили простого мешканця села чи міста. «Совковий менталітет» досі залишається, що, мовляв, хтось зверху все порішає і все буде добре. Так працювати над стратегією розвиту регіону неправильно», - каже Гунчик.

Відтак, він пояснив і ті напрямки, в яких має розвиватися Волинь. З його слів, перший з них – це малий і середній бізнес, прив’язаний до ресурсів регіону, який би переробляв сільськогосподарську продукцію. Другий пріоритет - транспортна інфраструктура. Адже Волинь - прикордонна область, через неї йдуть всі дороги на Схід.

Черговий напрямок - потужний сільгоспресурс: виробництво зернових, цукрових буряків, збір природних багатств – ягід, грибів, горіхів та його переробка. Адже те, що вивозиться в сирому вигляді за кордон, має перероблятися тут. Черговий напрямок – туризм.

«У нас не Світязь, а «шарашкіна контора». Наш Світязь мав величезний потенціал порівняно з польськими Мазурами 20 років тому. А тепер, якщо їх порівняти? В нас там мільярди доларів лежать закопані. Як тільки зробимо перехід Адамчуки-Збереже , то вся Східна Польща буде в нас. У Шацькому районі 240 гектарів землі хочуть виділити для вояків АТО. Хто з них там буде будуватися? Ця земля буде продана і спекульована», - вважає він.

Черговий напрям стратегічного розвитку регіону – бізнес, як генеруюча структура для нових технологій, наукових проектів. Зокрема, переробка торфу в суміш, яка має високий ККД, або збагачення місцевого вугілля.

«Кажуть, що волинське вугілля нехороше. Зробили проект на 2,4 мільярда, а 100-мільйонної збагачувальної фабрики не включили і возимо на Львівщину до приватника збагачувати. А в нас вугілля мінімум на 40 років. У питаннях енергозбереження – мають бути інші підходи в сфері ЖКГ. Бо те, що там є - це не анахронізм, а мезозойська ера», - вважає він.

Зі слів голови ОДА, вказані вище пріоритети - це ті напрямки, в які на його думку варто було б вкладати гроші. Тим паче, коли ширші повноваження будуть передані в районні громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вінстон Показати IP 9 Жовтня 2014 13:01
да б*я давно потрібно було! Що ж вам заважало,а?
Дядько Вася Показати IP 9 Жовтня 2014 13:31
А що знає про село Оксана? Гендерна рівність між коровою і биком?
ЩЕ Показати IP 9 Жовтня 2014 13:33
Від часів Союзу привик до різного роду стратегій,а віз і нині там.
ВЖЕ до ЩЕ Показати IP 9 Жовтня 2014 14:16
От аби ляпнути! Це з Києва вимагають ці стратегії, що ви не розбираючись доколупуютесь до людей?! Раз інтернет, вседозволеність то і ...клаву топчите? Ну це вам розуму не добавляє!:)
ЩЕ до ВЖЕ Показати IP 9 Жовтня 2014 16:28
Навіть нехай із Зімбабве вимагають,але як не було змін в державі,так і немає.Не зацікавлена влада в проведенні реформ,бо не буде потім де відмивати бабло.Війну не хочуть закінчити,бо там також великі гроші відмиваються.ЇЇ можна було закінчити і не починаючи,в Криму.Але команди на закінчення нема.Верховний перед виборами обіцяв за одну годину закінчити,а пройшло вже чотири місяці і кінця краю не видно цьому закінченню.Він з ворогом-путіним кожного місяця веде перемовини,які ні дочого,як не привели,так і не приведуть,бо з а ц і к а в л е н о с т і немає. 17-го жовтня в Мілані черговий етап "поцілунків".
Олександр Чуприна,Че Показати IP 30 Листопада 2014 17:04
Видно,що голова ОДА толковий господарник і патріот краю.Його черкаський колега думає де,коли і що поцупити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus