USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинь отримає 95,5 мільйона гривень з фонду регіонального розвитку

13 Червня 2016 07:00
21 об’єкт на Волині має бути профінансований за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини повідомив заступник голови ОДА Сергій Кошарук сьогодні, 12 червня, під час відкриття Європейських днів сталої енергетики в Україні.

Зі слів посадовця, з Державного фонду регіонального розвитку профінансують 21 об’єкт в області на загальну суму 95,5 мільйона гривень. Крім того, ще 10 відсотків від цієї суми мають скласти кошти бюджетів усіх рівнів на умовах спів фінансування.

Нагадаємо, минулого місяця стало відомо про 17 об’єктів, на будівництво яких виділять кошти з ДФРР. Зі списком об’єктів можна ознайомитися за посиланням.

Як пояснив Сергій Кошарук, облдержадміністрація внесла ще 4 об’єкти, по яких не було повного пакету документів: не вистачало рішень районних або обласної рад щодо співфінанування. Але минулого тижня ці об’єкти погодили в Кабміні і їх направили, згідно з процедурою, до бюджетного комітету.

Відтак, на Волині чекають рішення бюджетного комітету щодо переліку. Щойно буде схвалене рішення – розпочнеться освоєння грошей. Звичайно, освоювати кошти доведеться прискореними темпами - адже минає перше півріччя.

«У нас є потужні будівельники, які можуть ці кошти якісно освоїти за короткий термін. Ми бачили як в Мар’янівці, в Холоневичах об’єкти за 2 місяці з фундаментів здали під ключ. Тому, аби тільки кошти надійшли – будемо братися за ці об’єкти», - додає чиновник.

До слова, Сергій Кошарук розповів, що спершу в Уряді обіцяли, що Волинь отримає з ДФРР набагато більшу суму - 160 мільйонів гривень. Але згодом в Кабміні вирішили виокремити мільярд гривень на інфраструктурні проекти для об’єднаних територіальних громад, у тому числі й волинських, та ще на низку програм. Тож, ДФРР так схуд, що для Волині дісталося на об’єкти 95,5 мільйона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кнур Показати IP 13 Червня 2016 09:15
Є що грабонути депутатам біля корита
бе Показати IP 13 Червня 2016 15:28
депутати вже руки потирають в передчутті відкатів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus