USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На луцьку школу-довгобуд замість 40 бюджетних мільйонів виділять 12

13 Червня 2016 09:06
Коштів на добудову школи № 27 міста Луцька з Державного фонду регіонального розвитку не дадуть. Натомість відомо, що цей об’єкт пройшов у Кабміні по субвенції на соціально-економічний розвиток. Щоправда, постанови Уряду з цього приводу поки що немає.

Про це стало відомо вчора, 12 червня.

Так, заступник голови ОДА Сергій Кошарук повідомив, що міста обласного значення у 2016 році не отримають коштів з Державного фонду регіонального розвитку, на що декілька місяців тому сподівалися в місті. Нагадаємо, депутати міської ради у березні підтримали звернення до Кабінету Міністрів та керівників фракцій у Верховній раді з проханням посприяти у виділенні коштів з державного бюджету на будівництво загальноосвітньої школи № 27 у Луцьку у 2016 році. В місті сподівалися отримати з ДФРР близько 40 мільйонів гривень.

Проте, пояснив Сергій Кошарук, цього року, в Мінрегіонбуді вирішили не включати міста обласного значення до претендентів на кошти з ДФРР.

«Оскільки міста обласного значення отримали додаткові ресурси у 2015 році в результаті змін податкового і бюджетного законодавства, то в Кабміні вирішили ці міста не включати», - зазначив він.

Проте, додає посадовець, міста обласного значення можуть фінансуватися з інших джерел і будівництво школи №27 може отримати субвенцію з держбюджету на соціально-економічний розвиток.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, своєю чергою повідомив, що ця пропопозиція пройшла в кабміні і на будівництво школи мають бути виділені 12 мільйонів гривень. Але відповідної постанови ще немає. Чиновник вважає, що ось-ось цей документ буде прийнятий.

«Пропозиція пройшла. Але постанови ще немає… післязавтра буде», - переконує він.

До слова, на будівництво школи з бюджету міста частинами виділили близько 8 мільйонів гривень під час кількох сесій міськради. Кошторис будівництва школи №27 становить понад 90 мільйонів гривень. Залишковий кошторис – 79 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Не наївний Показати IP 13 Червня 2016 09:59
Як комерційне житло будувати без дозволів, то нема проблем. А як соціальний об"єкт, то нема грошей, може Чорнух ті ін. треба б напрягти. Владо! Слабо...
полюх Показати IP 13 Червня 2016 15:35
в держави нема коштів для простих людей і не буде! ще раз треба підвищити тарифи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus