USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь попрощалася з легендарним Майстром кіно

6 Червня 2015 20:10
Проживши сповнене пригод життя, на 78-му році життя помер легендарний волинський кінематографіст Борис Павлович Ревенко. Відспівування відбулось у нижньому храмі Преображення Господнього сьогодні, 6 червня.

Життя керівника кіностудії «Волинь» видається цілим океаном подій та людей, нескінченною кінострічкою з кадрів та зафільмованних миттєвостей. Зі слів родичів, Борис Павлович останнім часом мав проблеми із серцем, однак, ніколи на цьому не акцентував, нікому не скаржився, а все терпів і ретельно приймав ліки, вмів роками триматися.

Провести на спочинок заслуженого працівника культури України прийшло чимало людей: родина, друзі, пересічні лучани, молоді активісти. Прощання з Борисом Павловичем не мало надмірно пафосного характеру, атмосфера була скоріше затишною і спокійною. Люди поступово сходилися, приносили квіти, цілували покійному руки та чоло, ставили свічки за упокій, пригадували світлі моменти з його життя.

Заупокійну літургію вели диякон Ярослав Мисюк та священик Віталій Собко. Вони звернули увагу присутніх на те, що людина, яка живе, працює, творить з великої любові, це та людина, яка свій життєвий шлях повернула на шлях до Бога, шлях до доброї блаженної вічності. Про що ми й сьогодні молилися…

«Чому в людини [Бориса Ревенка] виникало таке нестримне бажання фіксувати миті життя? Можливо, тому, що хотілося зберегти для майбутніх поколінь те, «як», «чому» і «чим» жили люди його часу. Ті люди, які жили поруч чи далеко, ті люди, які працювали, які проявляли любов до свого краю, інших людей. Це бажання не просто, я певен, проявити свій талант, здібності митця як фахівця, професіонала. Це мусить бути щось таке, що виходить ізсередини, це мусить керуватися найвищими почуттями… Сьогодні ми, говорячи надгробне слово про, без перебільшення, Велику людину, ставимо в приклад його діяння для всіх, а насамперед для нас, православних християн, городян, українців», - мовив священнослужитель.




Опісля заупокійної літургії труну з тілом Бориса Павловича винесли на подвір’я храму.

Борис Ревенко вирушив до місця вічного спочинку на кладовищі у Гаразджі. Усі охочі бути присутніми при похованні мали змогу поїхати разом з родиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus