USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь попрощалася з загиблим бійцем «Донбасу»

22 Серпня 2015 16:27
Волинь - у жалобі. У передобідню пору біля храму Покрови Божої Матері у Нововолинську відбулося прощання із загиблим розвідником батальйону “Донбас” Іваном Ганею, позивний “Сєвєр”. Про це інформує БУГ.

Героя зустріти сьогодні вранці на виїзді в місто.

Бойові побратими звали його по-дружньому – дядя Ваня. Не випадково, адже він був одним зі старших в батальйоні. Пішов захищати Україну у червні 2014-го року. Разом з нововолинцем Володимиром Пушкаруком були в одній групі. “Пушик” загинув від снайперської кулі 26-го серпня, через три дні при виході з оточення з-під Іловайська ворожа куля забрала життя Івана Гані. Хлопці загинули як Герої, захищаючи мир та спокій України.

Родичі загиблого бійця досі не вірять у його смерть. Навіть після проведення аналізу ДНК, що підтвердив особу бійця, найближчі люди не ймуть віри в те, що його більше немає. Від дня смерті пройшов майже рік. До цих пір тіло героя захоронили на сході країни, а сьогодні, 22-го серпня, вдосвіта нововолинські активісти зустріли труну у нашому місті.

О десятій годині ранку біля церкви Покрови Божої Матері у Нововолинську було небагатолюдно. Це там, на церковному подвір’ї, відчувалося горе, лилися людські сльози. А за церковними воротами – зовсім інше життя. Народ поспіхом летів на ринок по закупи, хтось здивовано озирався на міліцейські машини біля храму. Там, за церковними воротами, зовсім інші проблеми, які негайно треба вирішувати. У кожного ж сім’я, діти, робота… Не до церемоній, не до прощань.

Та все ж люди стали підтягуватися. Біля огорожі спинялися перехожі. Може, у когось теж на війні син чи брат і зворушила чужа біда. Представники міської влади, родичі, однокласники і просто знайомі несли квіти і вінки. Священнослужителі відправили поминальну панахиду, після чого усі бажаючі попрощалися з героєм. Автомобільний кортеж з труною відправився вулицями міста. Після зупинки перед будинком, де жив Іван Ганя, рушили на старе кладовище. Після військового салюту відбулося останнє прощання з бійцем.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus