USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Волинь» впевнено здолала донеччан. Огляд матчу

22 Вересня 2016 10:21
Історія поєдинків «Волині» у цей день вселяла неабияку надію на позивний результат: 2010-го року феноменальна перемога над «Карпатами» з Яремче 5:4 (враховуючи, що після першого тайму рахунок був 0:4 не на корить лучан) і розгром маріупольського «Іллічівця» 7:1 у 2011-му.

За 40 хвилин до початку гри Луцьк накрила злива, тому з передматчевого тренування гравці йшли у роздягальню «підмоченими». Хоча вже до початку гри погода нормалізувалася, щоправда поле таки встигло зробитися «важким».

Стартові 10-15 хвилин були явно за господарями поля, склад яких був абсолютно ідентичний тому, який тільки у неділю зіграв унічию з «Олександрією». Чого не скажеш про гостей, які набрали хорошу форму у чемпіонаті. Проте Роман Санжар, тренер донеччан, вирішив проекспериментувати зі складом, випустивши в основі здебільшого резерв.

Команди довго придивлялися одна до одної, м’яч здебільшого перебував у центрі поля, зрідка добираючись до штрафного майданчика. Футболісти в основному завдавали удари з дальніх дистанцій: капітан «волинян» Олег Герасимюк час від часу намагався перевірити реакцію Котлярова, але тому в гру по-справжньому вступати вдавалося рідко. У «Олімпіка» активно перший тайм провели Матяж та Хомутов, вдало комбінуючи паси між собою, але їхні удари також цілі не досягали.

Варто відзначити велику кількість кутових, з яких і відбувалися найгостріші моменти: після подачі на 25-й хвилині Петров ледь не забив… у власні ворота. Врятувала поперечка.

Друга половина зустрічі обіцяла бути «в’язкою», всі розуміли, що справжня гра розпочнеться із забитим м’ячем. Волиняни знову активніше розпочали тайм, здебільшого використовуючи флангові атаки через Дудіка та Задерецького. Ініціативу на себе знову перебрав Герасимюк, але його ударам все не вистачало точності.

Вже до 61-ої хвилини гри наставник гостей провів дві заміни, випустивши на поле «основних» гравців, Богданова та Танчика. Але перевага й надалі була у «Волині».

На 64-ій хвилині Доронін в метрах 25-ти від штрафної лінії заробляє штрафний у власні ворота. Прямий удар від Шабанова Котляров перевів на черговий кутовий. Нарешті подача Артема Дудіка знайшла потрібного адресата, яким виявився Серігй Логінов, безповоротно «вколотивши» круглого у сітку воріт донеччан: 1-0!

На жаль, наступна ж таки атака гостей завершилася голом у ворота лучан: передача зі своєї половини поля застала зненацька центральних оборонців волинян. Гринь з лінії карного без проблем перекинув Кичака: 1-1.

Після цього команди фактично забули про центр поля, обмінюючись не дуже гострими атаками. Лише після чергового розіграшу кутового доволі кумедно міг відзначитися Сергій Петров, але йому не вдалося вдало підлаштуватися під рикошет від одного із захисників «Олімпіка». У гостей після голу відзначимо хіба удар Дороніна, але дуже неточний.

На 77-й хвилині Віталій Кварцяний провів заміну: замість Петрова на поле вийшов Ярослав Деда. І вже за хвилину, першим же дотиком до м’яча, йому вдалося вивести хрестоносців вперед: 2-1! Відзначимо хорошу комбінацію Дудіка і Романюка на фланзі, останній подав пас на голову Деді, а той відбив м’яч у ворота.

На цьому волиняни не «підсіли» до власних воріт, а чудово продовжували контролювати хід гри, щоправда, без моментів. Звісно, до фінального свистка «Олімпік» намагався створити небезпеку біля воріт господарів, але окрім удару Танчика після розіграшу кутового і згадати нічого.

Арбітр компенсував 4 хвилини, десь у голові згадався матч місячної давнини між цими командами, коли Петров на 96-й хвилині зрівняв рахунок, але цього разу волиняни вдало відзахищалися і здобули таку бажану перемогу, а разом із нею путівку до 1/8 фіналу Кубка України!Голи матчу Волині та Олімпіка:
Вже незабаром, на післяматчевій прес-конференції, Роман Санжар відмітив, що матч дійсно був хорошим, типово кубковим. Гра власних підопічних наставнику сподобалась, хоча й мусив вдатися до ротації, адже за декілька днів їм грати важку гру у чемпіонаті (проти столичного «Динамо» - ред.), ставка на який наразі у клубу більша, враховуючи непогані результати. На питання про велику кількість нереалізованих моментів Санжар відповів, що відсутність ігрової практики далася взнаки, адже деякі гравці ще не набрали необхідного тонусу.

Віталія Кварцяного журналісти зустріли оплесками. Тренер зауважив, що постійно всі ігри доводиться перебувати у напрузі, адже як тільки у гравців «щось починає виходити, то стають балуватися». Зі слів Кварцяного, окрім організації гри необхідно мати й дисципліну.

Згадав наставник і про великий десант гравців у складі «Олімпіка», які раніше виступали під його керівництвом у складі чи то «Волині», чи то ще «Кривбаса»: «Вони хороші, кваліфіковані гравців, з такими легше, бо вони досвідченіші». Але в той же час відзначив, що зі своїх молодих виконавців теж «не злізе». Вони, з його слів, якщо серйозно віднесуться до справи - то виростуть у хороших футболістів.

Не оминув Віталій Володимирович і тему жеребкування, натякнувши що жереб не завжди «сліпий». Мовляв, «Волині» завжди дістається «Дніпро», а «Шахтар» чи «Динамо» гратимуть з явно слабшим суперником.

Залишається чекати жеребкування наступного раунду кубку України, що має відбутися вже цієї п’ятниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus