USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь видає найбільше земельних ділянок для учасників АТО

21 Березня 2016 23:30
Волинська область залишається лідером в Україні з видачі земельних ділянок учасникам антитерористичної операції.

Про це повідомив начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко в ході оперативної наради Волинської ОДА Володимира Гунчика, - повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Зі слів Василя Василенка, за станом на сьогодні в області зарезервовано 4348 га земель. З них 2537 га – землі державної власності і сільськогосподарського призначення, а саме 167 га призначенні для ведення садівництва, 2333 для ведення особистого селянського господарства та близько 5 га для дачного будівництва.

«Варто наголосити, що збільшилась кількість заяв від учасників АТО щодо виділення земельної ділянки під ведення особистого селянського господарства. Уже зібрані усі пропозиції з районів та опрацьовуються можливі варіанти виділення земельних ділянок» – розповів начальник земельного управління.

«Заявники, учасники АТО, можуть не хвилюватися з приводу виділення ділянок для ведення господарства. В області існує суттєвий резерв таких земель, – наголосив Василь Василенко. – Зокрема, є досить родючі землі, що знаходяться в оренді Національної Академії аграрних наук України, технікумів та училищ. Нерідко трапляються випадки, що саме ці земельні масиви перейшли в суборенду та використовуються не за призначенням. Щодо раціонального використання таких земель будуть проводитися перевірки».

За станом на 16 березня в області від учасників АТО надійшло 6061 заява про виділення земельних ділянок, з них до органів місцевого самоврядування - 4351 заява, до Головного управління Держгеокадастру – 1710. Зі слів Василенка, розглянули та прийняли 4058 рішень. З них органами місцевого самоврядування - 2645 рішень, Головним управлінням – 1513 наказів. У власність учасникам АТО та членам родин загиблих військовослужбовців вже передали 2213 земельних ділянок, з них органами місцевого самоврядування – 1255, Головним управлінням – 958.

Окрім наведення статистичних даних, начальник головного управління Держгеокадастру у Волинській області відмітив позитивну роботу сільських рад Ківерцівського, Луцького та Старовижівського районів, які ефективно співпрацюють з Головним управлінням Держгеокадастру. Проблемним залишається Шацький район.

Щодо ситуації в Шацькому районі, то голова облдержадміністрації наголосив: усі питання, пов’язанні з виділенням земельних ділянок у Шацькому районі, відбуваються за погодження з облдержадміністрацією:

«Таке рішення прийняте минулого року, аби не допустити «дерибану» земель. Земельні ділянки у Шацькому районі виділятимуться в першу чергу учасникам АТО – жителям Шацького району».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Учасник ато Показати IP 22 Березня 2016 09:14
Шо за бред?я вже год как написал заявление и никто не думает выдавать участок!!
укроп Показати IP 22 Березня 2016 16:16
В Маневичах видали тількі 12 і ті у забороненій зоні ( біля високовольтної) а близько 100 бійців чекають і мабуть не дочекаються...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus