USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Волинь зустріла учасників ультрамарафону, які несуть український прапор у Литву

30 Червня 2023 08:59
«Піднімаю прапор за Україну в НАТО»! – саме під таким гаслом відбулась непересічна спортивна подія. Волинь та Луцька міська територіальна громада зустріли учасників ультрамарафону.

Про це інформують у департаменті молоді та спорту Луцької міської ради.

У четвер, 29 червня, у рамках марафону на підтримку вступу України в НАТО, бігуни дісталися до Замкової площі у Луцьку. Сам марафон розпочався ще 25 червня, коли легкоатлети вирушили з Києва. Загалом в акції беруть участь 33 бігуни. Це число зовсім не випадкове, а несе у собі важливий сенс, адже саме 33-ю країною НАТО хоче стати Україна, і має для цього всі підстави та потенціал.

Бігуни (а це – українські спортмени, представники шоу-бізнесу, військові) долають дистанцію із прапором України, який передали їм із поля бою в Бахмуті. Вони пронесуть його через Україну і Польщу до Литви.
На українсько-польському кордоні прапор приймуть литовські спортсмени, бігуни, олімпійці. Напередодні Саміту НАТО, що відбудеться 11 липня, наш прапор урочисто зустрінуть у Вільнюсі.

Захід ініціювали литовські громадські організації «Blue Yellow» і «Strong Together».

Мета акції – привернути ще більшу увагу світової спільноти до війни в Україні та її потенціалу стати 33 членом НАТО.

З привітальними словами перед учасниками виступили представники міської та обласної влад, комунальних спортивних закладів, консульства Литовської Республіки в місті Луцьк.
Не дивлячись на погоду, було немало і небайдужих лучан. Для учасників марафону також організували тематичні екскурсії.
До зустрічі спортменів, а також подолання символічної дистанції у Луцьку, долучилися спортсмени та тренери, зокрема представники КЗ «ДЮСШ 3» Луцької міської ради, Федерації тріатлону міста Луцька, СК «Лучеськ», Луцького міського молодіжного центру та активісти проєкту «Біговий клуб».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 30 Червня 2023 12:53
Я пропустив референдум по вступу в нату

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus