USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинь – край работорговців. Рейтинг

23 Лютого 2012 19:14
Видання Weekly.ua виділило в Україні регіони-лідери за окремими видами злочинів. ТОП-десятка сформована на основі даних щодо кількості правопорушень на 1 мільйон мешканців, адже специфіка злочинів у кожній області – своя.

Потрапила до цього рейтингу і Волинь.

Волинь – работорговці

На Волині більше, ніж в інших регіонах, поширена торгівля людьми (16 випадків на 1 мільйон мешканців). Причини: проблеми із зайнятістю населення і близькість до кордону. Отож, люди, які часто бажають знайти роботу за кордоном, потрапляють в сіті работорговців. Торік, наприклад, правоохоронці виявили одне з таких угрупувань, очолювану депутатом сільради.

Київ - «домушники»

Київ багато років підряд утримує пальму першості по кількості квартирних крадіжок. У 2011-м році міліція зафіксувала в столиці більше 4,1 тисячі таких злочинів, тобто 1468 випадків на 1 мільйон мешканців. «Якось я прийшов з роботи і побачив, що вікно вибите цеглиною і всі цінності зникли», - розповів Weekly.ua журналіст Віктор Келевін. Міліція злочинців так і не знайшла.

Одещина – хабарники

Одеська область – чемпіон по хабарах. Регіон встановив абсолютний рекорд по їх кількості – 157 виявлених випадків на мільйон жителів. Одеса випередила навіть столицю, де чиновників набагато більше. Вся справа в близькості області до південного кордону. За рахунок хабарів виправляють своє матеріальне становище митники, прикордонники, працівники портів.

Так, в лютому був затриманий начальник місцевого митного поста і його підлеглий, що налагодили систему вимагання грошей з перевізників і брокерів. За кожен контейнер з товаром вони брали від $100 до $1,5 тисячі.

Буковина – шахраї


В Чернівецькій області вельми поширене фінансове шахрайство (23 випадки на мільйон жителів). На Буковині періодично затримують валютників, махінаторів з банківськими картами і «наперстників». Розгулу злочинності сприяє безробіття і близькість до кордону, що забезпечує приплив неблагополучного контингенту.

Миколаїв – хакери

Миколаївська область – лідер по злочинах з використанням комп'ютерної техніки (10 випадків на мільйон мешканців). У їх числі – незаконні операції з чужими банківськими рахунками, крадіжки електронних баз даних і власне хакерські атаки. Про інтернет-втручання в роботу своїх сайтів останнім часом заявляли відразу декілька місцевих електронних видань. А наприкінці 2010 року в Миколаєві затримали студента, що поширював спеціальні хакерські програми.

Крим – дорожні злочинці

В Криму найчастіше трапляються злочини на автодорогах (389 випадків на кожен мільйон жителів). Рух на півострові ускладнений крутими віражами, поганим станом трас і напливом відпочивальників, що провокує аварії. Частенько це – ДТП з людськими жертвами, а їх винуватці ховаються від правосуддя.

Херсон – ґвалтівники


Херсонська область займає перше місце в країні за кількістю зґвалтувань (23 випадки на 1 млн. жителів). Торік міністр внутрішніх справ особисто контролював розслідування одне з них: спробу зґвалтування і вбивство 14-річної школярки. Злочин скоїв 31-річний чоловік, що вже відсидів за подібний злочин.

Розгул ґвалтівників правоохоронці пояснюють безробіттям і наявністю чотирьох виправних колоній на території області.

Харківщина – вбивці

Регіон, що вважається кузнею міліційних кадрів, очолює статистику за кількістю вбивств (97 на мільйон жителів). Правоохоронці пояснюють цей парадокс близькістю до кордону і високою урбанізацією Харківщини. Серед найрезонансніших злочинів останніх років — потрійне вбивство, збройна розправа над місцевим підприємцем і декілька розчленованих трупів.
Луганщина – наркоторговці

В Луганській області найчастіше фіксуються злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків (2040 випадків на 1 мільйон жителів). Торік місцева влада всерйоз заговорила про загрозливі масштаби наркозалежності в цьому депресивному регіоні після того, як один водій під кайфом врізався в натовп людей.

Донеччина – розбійники і хулігани

В Донецькій області найбільш поширені розбої (148 випадків на мільйон мешканців). Донеччина стала лідером за кількістю збройних пограбувань банків. А напад на відділення «Приватбанку» в Донецьку, під час якого було розстріляно п'ять чоловік, викликав широкий резонанс у країні.

Також регіон лідирує в статистиці злочинів по хуліганству (330 випадків на кожен мільйон жителів). Подібні порушення там фіксуються удвічі частіше, ніж у столиці, і в три-чотири рази частіше, ніж в центральних регіонах — на Черкащині і Полтавщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Егор Виноградов Показати IP 23 Лютого 2012 21:13
Осталось только свідомим дружно затянуть-"Слава Украини"... А православным помнить и знать пророчество Авеля Тайновидца о том что будет жид скорпионом бичевать землю русскую за наше отступление. Вот жиды и их помощники жидовствующие от каждой власти на местах и сделали из нас блудных сынов на родной земле.Теперь только милость Божья(если мы прийдем в разум Христов)вернет нам законного Государя и свергнет мерзкое жидовское иго.
В.О.В. до Егор Виноградов Показати IP 24 Лютого 2012 10:17
Егор, видихай, видихай...
Вася до Егор Виноградов Показати IP 24 Лютого 2012 10:28
Болеем.........?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus