USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волинь» – «Металург» (З): розвідка ВН. ФОТО

30 Листопада 2013 16:36
Після поєдинку з «Таврією», лучани зіграють ще з одним аутсайдером чемпіонату – запорізьким «Металургом».
Погано зіграв? Плати штраф!
Після провального матчу проти кримчан, у Віталія Кварцяного, мабуть, до своїх підопічних було чимало питань. Хоча Віталія Володимировича теж можна було запитати, приміром, навіщо той поставив до стартового складу Матуку. Камерунець повністю провалив поєдинок з «Динамо». Посеред першого тайму наставник лучан побачив свою помилку, замінивши Матуку на прудкого Матея. Вихід «румунського Пеле» значно освіжив гру лучан.
Знову слабо відіграв Бікфалві. Після матчу з киянами, в роздягальні, Віталій Володимирович різко заявив румунському плеймейкеру, що з такою кепською грою ще він повинен сплачувати клубу, а не навпаки. Також тренер лучан пообіцяв вирахувати кругленьку суму з зарплати футболістів, якщо ті невдало зіграють останні два поєдинки у 2013 році. Тому не віриться, що в неділю «хрестоносці» просто відбуватимуть номер.
Найкращий голеадор - півзахисник
«Металурги» провели у ворота суперників, як і лучани, шістнадцять голів. Пропустила команда з берегів Дніпра двадцять сім м’ячів. Неділько, Літовченко та Кичак мають в «активі» на одну пропущену «банку» більше. Шість голів в «козаків» забив півзахисник Юрій Штурко. Талановитий хавбек в цьому сезоні вражав «рамку» «Дніпра», «Динамо» й двічі «Металіста».
Ще двічі «козаки» по-зрадницькі розряджали свої «гармати» у власні ворота.
Кварцяний зіграє проти своєї колишньої команди, а Масло – проти земляка
В Запоріжжі грають і добре знайомі для Луцька гравці. Насамперед йдеться про воротаря Максима Старцева. Лідер атак «козаків», Юрій Штурко, у 2006 році навіть зіграв один матч за «хрестоносців». Також у складі наших суперників виступає земляк Яна Масла – словацький голкіпер Лібор Грдлічка.
Окрім того, тренер лучан ще рік тому працював у Запоріжжі. Нинішній керманич «Металурга», Олег Таран, прийняв команду після 14 туру, замінивши на цій посаді Сергія Пучкова. Олег Анатолійович, в минулому відомий нападник «Дніпра», раніше вже бував головним «гетьманом» у «козаків». Навіть виводив запоріжців до Кубку УЄФА. Тепер про такі досягнення «червоно-чорні» навіть і не мріють. Головним завданням для запоріжців є збереження прописки в національному чемпіонаті.
Як «Волинь» ледве не «потопила» «козаків»
Минулого сезону волиняни на виїзді суперника й не помітили – 3:0 (Пилипчук, Аржанов, Бікфалві). Після тієї гри наставник «Металурга» Віталій Кварцяний критично пройшовся по своїм гравцям, заявивши, що в команді «виникла виразка, яку потрібно випалювати». В матчі-відповіді запоріжці вже зіграли під настановами Сергія Зайцева (0:0). Перед тією зустріччю Луцьк залишив Анатолій Дем’яненко, віддавши штурвал управління в руки Анатолія Пісковця. Та нічия у 26-ому турі поховала всі надії «Металурга» залишитися в Прем’єр-лізі. Однак через відомі всім причини, «козацькі чайки» зуміли втриматися на плаву.
В першому колі чемпіонату 2013-2014 вже запоріжці познущалися з наших земляків – 0:3. В заявці на той програний поєдинок в лучан вже немає прізвищ Леандро, Кінаша, Бабиря.
За грою суперників спостерігатиме одноклубник Блохіна
Незважаючи на чималу кількість жовтих карток у Сімферополі, через перебір «гірчичників» гру в Луцьку пропустить тільки екс-захисник запоріжців Темур Парцванія. «Металург» же не може взяти до Луцька Сергія Рудику.
Розсудить битву «козаків» та «хрестоносців» 33-річний киянин Іван Бондар. Делегатом на матч від ФФУ призначено легенду київського «Динамо» Володимира Трошкіна. Початок останнього офіційного матчу в році відбудеться 1 грудня о 17 годині.
Орієнтовний склад на гру:
Неділько – Шиш, Масло, Шиков, Сімінін – Скоба, Шершун – Матей, Бабатунде, Мемешев – Селін (Шумахер)
Запорізький «Металург» в сезоні 2013-2014:
1 тур
«Металург» – «Іллічівець» – 0:1 (Фомін, 20)
2 тур
«Зоря» – «Металург» – 0:0
3 тур
«Металург» – «Волинь» – 3:0 (Годін, 2 (пен), Штурко, 29, Рудика, 39 ). Вилучення: Сімінін, 30 («В»)
4 тур
«Говерла» – «Металург» – 1:1 (Ле Таллек, 55 – Шевчук, 15). Вилучення: Нестеров, 65 («МЗ»)
5 тур
«Металург» – «Севастополь» – 2:2 (Матеус, 54, Матяж, 79 – Симоненко, 25, Кузнецов, 44)
6 тур
«Шахтар» – «Металург» – 2:0 (Срна, 15, Адріано, 88)
7 тур
«Металург» – «Динамо» – 1:2 (Штурко, 68 – Мбокані, 12, Ярмоленко, 67). Вилучення: Матеус, 90+4 («МЗ»)
8 тур
«Таврія» – «Металург» – 3:1 (Фещук, 22 (пен), 46, 75 – Матяж, 40 (пен) )
9 тур
«Металург» – «Чорноморець» – 0:1 (Фонтанелло, 38)
10 тур
«Металург» – «Дніпро» – 2:3 (Штурко, 1, Сахневич, 45 – Калініч, 9, 33, Зозуля, 75). Нереалізований пенальті: Матяж, 49 («МЗ»)
11 тур
«Металіст» – «Металург» – 3:2 (Девіч, 18, 23, 76 – Штурко, 45, 61). Вилучення: Баліч, 64 («МЗ»)
12 тур
«Металург» – «Карпати» – 1:3 (Шевчук, 90+5 – Зеньов, 46, 76, Бартуловіч, 54)
13 тур
«Ворскла» – «Металург» – 2:1 (Громов, 11, Сахневич, 64 (аг) – Платон, 28)
14 тур
«Металург» – «Металург» Дн – 0:0
15 тур
«Арсенал» – «Металург»: матч не відбувся
16 тур
«Іллічівець» – «Металург» – 3:1 (Опанасенко, 2 (аг), Майкон, 33, Довгий, 50 – Матяж, 70)
17 тур

«Металург» – «Зоря» – 1:1 (Штурко, 50 – Болі, 64)







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus