USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Волинь має можливість зменшити споживання газу на 10-20%

26 Лютого 2009 08:54
Про хід виконання на Волині Комплексної програми енергозбереження на 2007-2010 роки перед постійною комісією Волинської облради з питань паливно-енергетичного комплексу та енергозберігаючих технологій прозвітував начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Микола Кучеренко. Про це 26 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Кучеренка, в області реалізовано низку енергозберігаючих заходів, що дозволило зекономити десятки тисяч тонн умовного палива. Проте в деяких районах Волині було збільшено споживання природного газу.
 
Микола Кучеренко розповів, що наразі вивчається можливість переведення котлів частково на електричну енергію. Можливо, доведеться деякі електропідстанції в районах переносити, щоб створити умови, оптимальні для споживачів. Начальник головного управління ОДА вважає, що є можливість за рік скоротити споживання газу в області на 10-20 відсотків. Наразі лише 18 відсотків у структурі споживання енергоносіїв на Волині належить місцевим видам палива. І є реальні можливості, щоб цей відсоток став ще більший. На думку пана Кучеренка, населення Волинської області наразі почало активно цікавитися новітніми технологіями у галузі енергозбереження, альтернативних джерел енергії тощо.
 
За словами депутата облради Володимира Гунчика, варто звернути увагу на встановлення автономного опалення, що дасть значну економію. Також пан Гунчик звернув увагу на те, що на Волині відходи деревообробки часто не використовуються як альтернативне паливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 26 Лютого 2009 11:02
коли той совок закінчиться?... їм з Києва наказали скоротити потребу у газі,і вони раді старатися... нерозуміючи ,шо навіть при новій ціні на газ,він всерівно є дешевшим за електроенергію...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus