USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Волинь «розпрощається» з отрутохімікатам у 2009-му?

3 Листопада 2008 11:20
У Волинській області активно ведуться роботи зі знищення непридатних хімічних засобів захисту рослин. Про це під час наради у голови Волинської обласної державної адміністрації розповів начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Анатолій Аршулік, – повідомляє 3 листопада репортер «Волинських Новин».
За словами пана Аршуліка, якщо у 2004 році на Волині було 220 місць, де зберігалися непридатні отрутохімікати, то вже зараз – лише 20 складів. Із них 12 – у централізованій формі.
Процедура знешкодження отрутохімікатів виглядає так – їх у районах звозять на склади, де у відповідних умовах переупаковують і охороняють. Після цього їх відправляють у Шосткинський район, що на Сумщині,  де безпосередньо утилізують непридатні хімзасоби захисту рослин, – стверджує начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.
Проте поблизу деяких таких складів зафіксовано перевищення допустимих норм щодо вмісту пестицидів у грунті і навколишніх водах. На кількох місцях зберігання непридатної агрохімічної продукції зафіксовані порушення.
Всього у цьому році в області утилізовано 183 тонни непридатних отрутохімікатів. Це відбувалося за кошти Європейського союзу (проект «Покращення навколишнього природного середовища в басейні річки Західний Буг»), обласного та районних бюджетів. На Волині вже є райони, повністю очищені від таких небезпечних речовин.
Анатолій Аршулік висловив сподівання, що до кінця 2009 року Волинська область повністю очиститься від непридатних хімічних засобів захисту рослин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 21:45
Видно який товстий Аршулик. Наів морду за кошти евросоюзу а людей травить пестицидами.Його закрити в той склад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus