USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Історики засоромили волинян

26 Квітня 2012 14:37
Розбиття меморіальної дошки загиблим воякам УПА дивує істориків. Мовляв, Волинь не може захистити пам’ять про українських повстанців.

Про це у чаті на «ВН» заявив відомий український історик, колишній директор Архіву СБУ Володимир В’ятрович (на фото).

Користувач Волиняка поцікавився у В’ятровича, яким є його особисте ставлення до того, що у Луцьку вже двічі нищили меморіальну дошку воякам УПА.
Історик висловив своє негативне ставлення до інцедентів.
«Очевидно, що негативно ставлюсь до цього. Мене вражає, що Волинь - батьківщина УПА - не здатна захистити пам’ять про українських повстанців», - відповів історик.

ЧИТАЙТЕ ПОВНУ ВЕРСІЮ РОЗМОВИ ІЗ ВОЛОДИМИРОМ В’ЯТРОВИЧЕМ

Нагадаємо, памʼять двох страчених у Луцьку вояків УПА ‒ В’ячеслава Новосада і Антона Мельничука вшанували в обласному центрі Волині. 7 січня на стіні Луцького медичного базового коледжу відкрили меморіальну дошку на знак вшанування пам’яті страчених шляхом повішення українських повстанців.

Проте вже 8 квітня дошку розбили невідомі вандали. За фактом проводила перевірку міліція.

Пізніше, 13 квітня, точну копію знищеної пам’ятної дошки воякам УПА, яку виготовили працівники комунального підприємства «Луцький спецкомбінат комунально-побутового обслуговування», встановили на те ж місце, де вона й була. Простоявши тиждень, дошку знову розбили.

Депутати луцької міськради пов’язцють цей інцедент із річницею народження Леніна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Александр Показати IP 26 Квітня 2012 16:39
А почему такое некорректное заключение? Какие это "депутатЫ"? А есть ли депутаты, которые связывают этот инцидент с годовщиной рождения Гитлера, отмечающейся волынскими неонацистами?
Фанат до Александр Показати IP 26 Квітня 2012 20:18
Кононович, не опрвдовуйся
Сергій Показати IP 26 Квітня 2012 17:29
Вважаю,що при найменшому бажанні наші органи,при умові,що вони таки наші-українські,моглиб захистити подібні пам"ятки.Нажаль органи безпеки захищають нинішній антиукраїнський режим.Злочинці це добре усвідомлюють,а тому не бояться робити подібні діЇ.Не здивувавсяб,якби цими злочинцями виявилисяб люди тісно пов"зазані з тими ж таки органами влади,або правопорядку.Без люстрації не буде України,лише Донбасія.
Повстанець Показати IP 27 Квітня 2012 00:08
Не вже не розумієте? Це "державна політика"! Звідки на Волині москалі та комунарики?
ісса Ндойє Показати IP 27 Квітня 2012 11:00
Нахера вівішувати червону ганчірку для биків, так само як перейменоввати вул.Суворова на Бандери, хто це зробив в нехай в труні перевернеця ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus