USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Волині» взяти одеситів на абордаж не вдалося

28 Серпня 2016 13:57
Огляд матчу «Волині» з «Чорноморцем» підготував палкий вболівальник і фанат футболу Богдан Приступа.

Важко писати про те, чого насправді не було. А не було в цей сонячний серпневий вечір на луцькому «Авангарді» футболу… Була боротьба, битва, але футболу у всій його красі вболівальники не побачили.

У п’ятницю на стадіоні «Підшипник», як і зазвичай у переддень гри основи, грали команди U-21. Абсолютно незрозуміла логіка, чи то повна її відсутність зі сторони людей, які призначають початок матчу на 11 ранку, коли організм тільки розпочинає фізичну активність. Саме тому спостерігаючи за грою, яку лучани, до слова, з рахунком 0:2 програли, скоріше хотілося заснути, аніж спробувати відшукати якийсь конструктив у діях обох команд.

На «Авангард» вболівальники йшли з вірою у позитивний результат, оскільки крайня гра проти столичного «Динамо» вселяла оптимізм: гранд українського футболу доволі довгий час не міг нічогісінького протиставити молоді Віталія Кварцяного. Але чи то самовпевненість після гри з киянами, чи то неймовірна спека (табло «Авангарду» показувало +38) завадили лучанам досягти бажаного результату у вчорашньому матчі.

Віталій Володимирович обійшовся лише однією заміною у порівнянні з матчем у Києві: замість Олега Герасимюка з перших хвилин на полі з’явився Владислав Шаповал (який у матчі тижневої давнини вийшов на 12-й хвилині замість травмованого Шабанова), натомість капітанська пов’язка перейшла до одного з найдосвідченіших у нинішньому складі – Артема Шабанова. На моїй пам’яті, Артем став наймолодшим капітаном в історії Луцького клубу – йому лише 24! Та й взагалі, якщо взяти до уваги склади команд, то середній вік гравців обох клубів навряд чи перевищував 24-25 років.

Саме тому гра обіцяла бути цікавою та напружено. Такою вона і була, але, на превеликий жаль вболівальників, боротьба точилася у центрі поля. Вже на 4-й хвилині автор голу у ворота «Динамо» Сергій Петров отримав стусана у боротьбі з захисниками одеситів. Сергію довелось фактично увесь матч відіграти із пов’язкою на голові. Перший небезпечний момент у маті виник біля воріт волинян на 11-й хвилині:

втратою м’яча у центрі поля скористався Барілко вивівши на ударну позицію Татаркова, який одним махом прибрав Никитюка, але Роман у неймовірно акробатичному стилі завадив Микиті завдати удару по воротах Кичака. Цей момент був першим та останнім небезпечним у першому таймі зі сторони обох команд. Хіба удар Шабанова на 44-й хвилині можна назвати напівмоментом: після передачі з флангу від Мемешева Артем фактично у центр штрафного майданчику, але його удар пройшов повз ворота.

Статистика у таких випадках говорить сама за себе: 53%/47% - володіння м’ячем, по 1 удару в сторону воріт (з яких жодного у ствір), 2 кутових та 2 офсайди від одеситів + 2 жовтих картки у гостей і одна у волинян (відзначився Юрій Романюк). Початок другого тайму був за моряками: Коркішко, Люлька, Калітвинцев завдяки своїй зіграності в молодіжних командах київського «Динамо» поступово підбиралися до воріт лучан і завдавали хоч і не влучних та не сильних, але ударів по воротах Кичака.

Волиняни ж в свою чергу «відзначилися» вилученням Романюка (друга жовта за гру рукою у центрі поля) і більш-менш конструктивною атакою аж на 63-й хвилині: Мемешев (котрий після вилучення Романюка почав грати справа у захисті) вкинув м’яч з-за бокової, Хомченко знайшов у вільній зоні Артема, але його удару з лівої забракло точності. Тим часом одесити нарощували свою перевагу в одного гравця здебільшого тримаючи «круглого» під власним контролем, хоча й переважно у центрі поля. Забив Татарков, щоправда перебуваючи «поза грою», а на 83-й хвилині Філімонов мав прекрасну нагоду відзначитись пробиваючи у фактично порожні ворота (Кичак був відіграний Хобленком), але знову на заваді став Роман Никитюк який вибив м’яча фактично з лінії воріт! Діло йшло до абсолютно закономірної нічиєї, але у той момент коли 4-й арбітр демонстрував 5 доданих хвилин, гостям вдалося відкрити рахунок у матчі: Філімонов на правому фланзі атаки отримав пас із центру поля, знайшов передачею Кабаєва, котрий обігравши Никитюка встиг проштовхнути м’яча повз Кичака…

До кінця матчу залишалися лічені хвилини і сподіватися на хоча б нічию було марною справою. Одесити їдуть додому із 3-ма заліковими пунктами, лучани ж після прекрасної гри у столиці не змогли порадувати місцевих вболівальників.

На післяматчевій прес-конференції тренер моряків Олександр Бабич зауважив, що подібної бойової гри він і очікував. Зауважив лише, що вилучення Юрія Романюка могло зіграти злий жарт з його підопічними, котрі почали спішити використати більшість, але все-таки змогли добитися свого.

Віталій Володимирович на прес-конференцію не з’явився, натомість старший тренер волинян, Володимир Дикий, бідкався на скупу лаву запасних та відсутність досвіду серед молодих гравців. Хоча, зауважив Володимир Петрович, нічим особливим «Чорноморець» не здивував: «Будемо розбиратися. Нічого такого страшного ще нема. Будемо боротися до кінця…».

Наступна боротьба на лучан чекає аж за два тижні, після перерви на ігри збірних. 10 вересня зіграємо на виїзді проти полтавської «Ворскли», яка у цьому турі впевнено здолала «Динамо» з рахунком 2-0.

Богдан ПРИСТУПА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus