USD 41.35 41.67
  • USD 41.35 41.67
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.80 10.93

Волинян хочуть навчати робітничих професій за державний кошт

3 Березня 2016 11:50
На Волині всі охочі, ймовірно, отримуватимуть робітничі спеціальності за державний кошт.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 3 березня.

Так, під час засідання профільної комісії начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна зауважила, що на Волині гостро стоїть питання відновлення роботи так званих виробничих комбінатів при загальноосвітніх школах. Зокрема, першочергово - у районах.

З її слів, за станом на сьогодні на Волині шкіл, при яких функціонують виробничі комбінати, є п’ять: одна у Камінь-Каширському районі, дві – у Ратнівському та школа-гімназія в Іваничівському районі.

«Систему професійно-технічної освіти на Волині необхідно модернізувати. Як і за кордоном, нам потрібно надати волинянам такі умови, аби всі, хто бажає здобути робітничу професію, мали можливість отримати відповідний фах за державний кошт. Прикро, що сьогодні ми прив’язані до ринку праці, і готуємо фахівців на вимогу роботодавця. Але усе можна змінити», - резюмувала Людмила Плахотна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
муляр ВДУ Показати IP 3 Березня 2016 13:40
Але спочатку треба закінчити Університет а поті курси муляра. Не країна а Дурдом Веселка. Втікайте на Захід як сирійці потім діти подякують. Університет зразу не хай випускає робітників а не понти ганяє.
Толік Показати IP 3 Березня 2016 13:54
А що поганого в тому, щоб готувати фахівців, яких потребують роботодавці? Навіщо вчити тому, що не потрібно на ринку праці?
Ваня Показати IP 3 Березня 2016 14:11
До чого ми привязані до ринку праці.Яка праця? Який ринок. Де можна зараз навіть здобути нормальну робітничу професію? Де? Щоб здобути робітничу професію ,потрібно виробничу базу і практику. Невже думаєте зараз слюсар-електронщик може вчитися по книжці ні.,потрібна практика. Невже кожен з вас хто позакінчував виші може зладнати крана, чи відремонтувати в підвалі опалення.Ні. Ви думаєте,якщо слюсавр,то дурак.Ні це ви зі своїми вишами не можете нічого,бо даром протираєте штаний психолдоги, соціальні работніки,документознавці,які в школі не вивчили елементарної грамотності,слова без помилок не напишете.А Україна готує таких спеців з документознавства,що не знають нічого, але дупло є, а в голові полова.Для чого держати такі тупі вузи і калічити нашу вищу освіту.
добродій Показати IP 3 Березня 2016 16:04
"Прикро, що сьогодні ми прив’язані до ринку праці, і готуємо фахівців на вимогу роботодавця. Але усе можна змінити"... "Начальник... Плахотна..." Без коментарів... Тільки скажіть, Плахотна такі слова справді вимовляє, чи її хтось замовив і підставляє, бо нести такий брєд, зокрема, що в ПТУ повинні навчати незважаючи на вимоги ринку праці, неможливо мабуть навіть поступивши в прийомне відділення психлікарні з важким наркотичним отруєнням...
Анонім Показати IP 3 Березня 2016 16:24
В школах тепер не можуть навчити читати і писати, то за які робітничі професії може бути мова. В училища приходять діти, які після школи не знають букв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus