USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

30% онкохвороб – від паління: волинян застерігають від вейпінгу і тютюну

16 Листопада 2017 14:49
Куріння є однією з причин виникнення раку. Реальні приклади захворювань показали волинянам на флюорографічних знімках. Медики також застерігають, що курці не лише мають потяг до згубних звичок, а й набувають психічні хвороби

Про це йшлося під час прес-конференції на тему: «Міжнародний день відмови від куріння» в адмінбудівлі обласного управління охорони здоров’я облдержадміністрації в Луцьку 16 листопада.
Головний лікар Волинського обласного центру здоров’я Сергій Новосад розповів, що відзначення дня відмови від куріння розпочали ще з 1977 року.

«Загалом, приблизно 30% усіх онкопаталогій спричиняє саме куріння. Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі через куріння виникає 90% смертей від раку легенів. Також 75% захворювань на хронічний бронхіт і 25% захворювань на ішемічну хворобу серця обумовлені саме курінням. Щодо онкопаталогій ротової порожнини, то 92% хвороб спричиняють цигарки. Рак гортані, глотки, стравоходу виникає через тютюн у 84%-85%. Рак нирок і сечового міхура у 50% спричиняється через куріння. Також до 29% онкопаталогій підшлункової залози спричинені тютюнокурінням», - застеріг медик.
Та додав, що кожні десять секунд на планеті вмирає один затятий курець, а до 2020 року цей рівень може підвищитися до однієї людини за три секунди.

Волинські медики застерігають краян, що окрім фізичної шкоди здоров’ю, цигарки спричиняють і психологічні розлади.

«Куріння – це не згубна звичка, як більшість вважає, а хвороба. І її офіційна всесвітня назва така: «психічні і поведінкові розлади в наслідок вживання тютюну». Тому можна з впевненістю казати, що це вид побутової наркоманії. Це така ж хвороба, як алкоголізм чи наркоманія. Зауважу, що тютюн поширився в Америці задовго, коли в Європі про нього дізналися. Спочатку його нюхали, думали що це лікувальний засіб. Але це була однією з великих помилок. Нині це вже епідемія. Особливо небезпечно курити вагітним чи тим жінкам, які хочуть завагітніти, адже цигарки спричиняють у майбутньому згубний вплив на розвиток дитини навіть на рівні генетики», - розповів фізілікар-нарколог Волинського обласного наркологічного диспансеру Ігор Штолін.
Присутній на прес-конференції лучанин Юрій зауважив, що він курець із багаторічним стажем і не готовий відмовитися від цигарок.

«Так, я розумію, що це шкідливо, але кинути курити не хочу. А те, що підвищують ціни на цигарки, то мене не зупиняє, лише злить. Тому я вважаю, що держава повинна у цьому напрямку вживати більш рішучі кроки», - поділився думками чоловік.
Аби йому більше не хотілося курити, то завідувач рентгенівським відділенням Волинського обласного онкологічного диспансеру Анатолій Самусь показав хвороби які собі «заробили» курці.
«Багато курців спочатку мають ускладнення різних типів, потім за однією хворобою іншу. А коли вже у них виникає рак, то багато людей задумуються чи варто було курити…», - каже медик та продемонстрував знімки своїх пацієнтів.
Зі слів лікаря хірурга-онколога Волинського обласного онкологічного диспансеру Віталія Супрунця, зазвичай чоловіки курять більше за жінок.

«В Україні курять приблизно 65% чоловіків і близько 15% жінок. Відзначу й те, що в медичній сфері курять близько 40% працівників. Ситуація дійсно складна, адже це вкрай шкідлива справа. Дим із цигарки має 62 небезпечних канцерогени, які негативно впливають на організм людини. Є нова модна тенденція – електронні цигарки (так званий "вейпінг", - ВН), про які продавці говорять, що вони не мають негативного впливу на організм.

Але це не так, адже в їхній основі є нагрівальний елемент, який спричиняє термічний ефект на слизову порожнину рота, тому онкозахворювання теж може виникнути. Шкода, що про шкоду цигарок задумуються люди тоді, коли їм діагностують рак легень, язика, нижньої губи, носоглотки, шлунка, нирок і шийки матки. Тому варто думати про своє здоров’я зараз, ніж потім боротися з негативними наслідками», - наголосив медик.
Зауважимо, що Всесвітня організація охорони здоров’я тютюнопаління ідентифікує як епідемію. Згідно з їхньою статистикою, в XX-му столітті ця недуга забрала з життя у понад 100 мільйонів чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 109
Таня Показати IP 22 Лютого 2019 22:09
Я курю і не збираюсь лишати, і най всяке ге не базаре, що мені робити.Я курю до 16 сигарет за день і не вмру .
Анонім до Таня Показати IP 17 Червня 2019 22:38
Не вмреш,це спорне питання,але здоровя зіпсуєш . Скорше за все станеш некрасивою.
Толик до Анонім Показати IP 31 Січня 2020 21:38
Танюха чувіха ти молодєц, кури пачку в день і дальше. Сам з жінкою курим по пачці в день і все Ок. Не парся.
Маша до Толик Показати IP 10 Лютого 2021 16:05
До пори до часу.
Олена Показати IP 12 Березня 2019 17:13
Вже 2 роки,як кинула палити.Я курила з 16 років, 10 років була залежна від куріння. Та кинувши, я стала набирати вагу,істи стала все підряд, та й полегшення ніякого не відчула. Чи варто було лишати? Певне почну курити знову,так хоч фігуру збережу.
Людмила до Олена Показати IP 17 Червня 2019 22:35
Правда.Я сама як курила, то важила 10 кг.менше,а пів року назад кинула курити,то за 3 місяці набрала 7-8 кг.І справді куріння трохи жири спалює.Тому багато жінок і починають курити через цю причину.,....
Софія до Олена Показати IP 31 Січня 2020 21:44
Ти краще спортом займися бігай хотя б раз в день і тримай форму. Я сама курила з 14 - 32 років і то курила 16-19 штук в день.Та змогла кинути.І теж стала набирати вагу і товстіти.Тоді я стала займатися спортом біг,плавання,фітнес бокс. І зараз мені 35 і я в чудовій фізичній формі. І при зрості 176 см.важу 61 кг.І не треба знову курити щоб скинути вагу.Молодчина ,що кинула і білше ніколи не починай.
Анонім до Софія Показати IP 19 Лютого 2022 19:09
Вона хіба що від п'яного чоловіка буде попід хату бігати, а сама лінтяйка))))) А курити шкідливо, тим більше для жінки, жіночий організм швидше виснажується
Вікторія Показати IP 13 Березня 2019 11:55
Я почала курити ще в старших класах. Через дурість і бажання самоствердитись я в 14 років почала курити. Перші 3 роки курила нечасто 6-8 штук в день.Та вступивши до інституту через студенське життя ставала курити все більше.В моій групі майже всі дівчата курили. Серед подружок були й ті,що курили кальян і травку.Я теж мало не підсіла на травку. В день я тоді вже курила в середньому 13-15 сигарет.Я відчувала,що настільки втягнулася,що стала тютюнозалежною.Вже 14 років як я почала курити.Рік тому остаточно вирішила кинути, та в останню мить зірвалася.Вже 5 місяців,як я перейшла на електронні сигарети,які з часом допоможуть мені позбутися цьоі звички.
Володя до Вікторія Показати IP 31 Січня 2020 21:51
Я тебе розумію.Я сам курив з 9 років.З 12 почав курити гашиш і травку. У 18 лікувався в наркодиспансері.Зараз мені 20 років і я вже став іншою людиною.Хто в житті не помиляється.?. Всі роблять помилки та не кожен може вчасно зупинитися. А тобі раджу купити нікотиновий пластир він дійсно поможе кинути курити...........
Маша Показати IP 14 Березня 2019 12:12
Я знаю,як важко покинути цю звичку.В мене у сім'і всі курили батько,мати, і старша сестра.Я також почала курити з 15 років.Потім вийшла заміж і під час вагітності пробувала покинути цю звичку.Але після народження знову взялася за сигарети.Мій чоловік теж курив.Під час другоі вагітності курила як паровоз і мала передчасні пологи.Дитина народилася хворобливою.Це я винна.Тоді я вирішила остаточно кинути курити.Скористалася системою, яку знайшла в неті, з допомогою кинула раз і назавжди.
Анонім до Маша Показати IP 9 Лютого 2021 19:47
Да не завідую вам всімм!
Ярик до Маша Показати IP 19 Лютого 2022 19:13
Навіщо лишати, як привикли курити, то й дальше куріть, що тут страшного. Головне курити з розумом і в міру. Сам курю і нічого, зі здоровлям проблем немає.
Ірина Показати IP 16 Березня 2019 18:39
А я почала курити бо боялася набрати зайву вагу.І втягнулася в куріння, курила 15 років.Під час вагітності старалася курити менше.Та потім пробувала кинути,та не могла знайти силу волі.Рік назад придбала нікотиновий пластир,який порадила подруга, ій він допоміг назавжди позбутися куріння.Я спробувала, та з допомогою пластиру поступово взагалі позбулася цієі звички.Чоловік також кинув курити.Я відчула ніби якесь полегшення. Як добре,що я змогла позбутися цієі пагубноі звички.
Толік до Ірина Показати IP 17 Червня 2019 22:47
Як боялася набрати вагу лишну,то лучче було бігати, займатися спортом,а не курити всяку погань! Нерозумію баб,які курять. Лучче ідить в фітнес зал і спортом занимайтеся.А не шукаіте приводу,шоб куритти!
Джанета до Ірина Показати IP 31 Січня 2020 22:00
Я тоже почала курити через те що боялася стати товстішою.Та й дівчата в класі майже всі курили і я в 10 класі в 16 років почала курити. Курила і в коледжі і далі.та рік тому лишила.Останні роки курила 15-18 сигарет вдень. Шкодую що 13 років курила.І мало не підсіла на героін. І нічого кинула курити і вагу трошки набрала ( при рості 178 см.важила 64 , а як лишила курити набрала до 72. Це не страшно. Вагу легко скинути.А курити знову я б не советувала.
Кароліна Показати IP 17 Березня 2019 20:38
Мені куріння помагає розслаблятися.Коли я понервуюся, вимахахають нерви, я піду закурю одну сигаретку,другу і ніби напряг знімається. Курю уже 5 років, нічого. Вночі,коли безсонниця я вийду в ванну,покурю сигарету, часом і кальян і допомагає.Знімає напруження і швидше засинаю. Того стверджувати,що куріння вбиває нещадно це вже перебор.Згодна,якщо курити 20-30 і більше сигарет кожнісінький день,то біда,а як небагато знявши напруження то не так вже і шкодить.
Стриптизерка до Кароліна Показати IP 7 Серпня 2019 22:05
Я тез під куріння сигарет і травки розслабляюся і підношу собі настрій.Перед виходом мушу курнюти.
Ггість до Стриптизерка Показати IP 31 Січня 2020 22:03
Всі стриптизерки наркоманки.Хто б говорив.
Роман до Ггість Показати IP 9 Лютого 2021 19:45
Я згоден. Так і є!
Стриптизерка до Роман Показати IP 10 Лютого 2021 16:13
Ти чо,дайош оччьот тому чо ти сказав? Ти чувак отвечать маєш за морайний ущерб!
Стриптизерка до Ггість Показати IP 10 Лютого 2021 16:21
Да ти чо! Всі наркоманьки! Це хто каже? Ти чувак свой базар филтруй, бо отвечать придьотся! А ти такий праведник і будеш бл....висновки робити хто наркоман. Ти отвечать маеш за своі слова!
Снежанна Показати IP 24 Квітня 2019 22:45
Я курю і нічого, усе ОК! І не шпинайте всяку туфту,що куріння вбиває. Я курю вже де- сять років і нічого,проблем зі здоров' ям немає.І хто має добре здоров'я тому ніяке куріння не зашкодить. А хто має фігове здоров' я того сигарєти будто знишать.Капєц заявления!!!
Валентина Показати IP 25 Квітня 2019 22:31
Я почала курити ще в 14 років.Курила сім років. Пробувала кинути,та виявляється це не так то й легко.Та я пробувала,три рази вже майже лишила була,та раптом зривалася і знову починала курити. Півроку назад кинула була ,вже майже 3 місяці не курила, такими зусилями позбулась цьоі звички.Аж раптом на свято пішла в нічний клуб з подругами, вони курили та я стримувала себе, потім випили,я випила добряче,і забула про те,що дала слово більше не курити, і знову закурила, я будучи добряче п'яною курила косяк, потім знову сигарету, не пам'ятаю, скільки викурила чого,але після цього все коту під хвіст. Я знову курила,не могла себе стримати, а як вип'ю то ще більше тягне.І так я знову курю,правда трохи менше.Раніше курила 12-15 сигарет в день,зараз курю 9-12 штук в день.От пішло всьо в задне место! П...пец!!!
Яків до Валентина Показати IP 17 Червня 2019 22:55
Противно коли дівчині чи жінці з рота димом смердить.Це негарно! Я сам непереношу жінок,які курять сигарети і бухають по клубах! Краще б чимось корисним занятися!
Шлюха до Яків Показати IP 22 Липня 2019 21:21
Ой ще один цінител вказює кому як файно! Тобі яке діло чи мені з рота смердить чи нє!!!
Петро до Шлюха Показати IP 10 Лютого 2021 16:06
Чия б корова мичала!
Васян Показати IP 6 Травня 2019 21:39
Розумію,сам недавно кинув курити.Важко та можна.
Бейлик до Васян Показати IP 7 Серпня 2019 22:08
Є случаі коли неможна кинути курити! Коли ти вже хворий і тобі пізно кидати курити.
Куц до Васян Показати IP 6 Вересня 2019 21:10
Жалко ти зделав не той вибір.Ти уже чужой...
Гость Показати IP 6 Травня 2019 21:52
Куріть більше,і до 50 не дожевете.Отвечаю,курці довго не живуть. Хто хоче бути блатним пациком най курить, а хто хоче бути здоровим чоловягою,хай займається спортом і не курить. Хай курить та ,яка хоче бути крутою чувіхою,чи курвою, і най рожає дохлих уродів,яка хоче бути здоровою і народити норимального бахуря,най не курить,і не нюхає всяку наркоту і не шляється по порно клубах!!!
Беза Нагибатор до Гость Показати IP 31 Січня 2020 21:00
Так так будете курити то вам добра не буде і бабки викинете і здоровя зруйнуєте і нічого доброго не буде.Я як лікар застерігаю вас. Бо буде чорна біда як будете курити.....Сам пройшов через це і знаю.....
Бейлик до Беза Нагибатор Показати IP 10 Лютого 2021 16:11
Беза ти чо! Тобі не пофіг хто шо курить?! Ти бачу від рук відьбився, надо тобі нагадати що і коли ти маєш тридіти. Я тобі дозволу недавав моралі читати. Бачу давно з синяком ходив. Дивись мені !!!
Василь Показати IP 14 Травня 2019 15:05
Я курив 20 років, жінка також курила коло 20 років стажу.Ми перейшли на електронні сигарети,дорого,але не так шкідливо.І оточуючі не страждають...
Васян до Василь Показати IP 31 Січня 2020 22:40
Це вас не спасе. Ви перейшли на калтян а це не менш шкідливо ніж папіроси.
Олег Показати IP 14 Травня 2019 22:12
Боляче стає,коли дивишся,як дівчата років 16-20 років курять.Як вони гроблять своє здоров'я.І хлопці взагалі 12-14 років сигарета в зубах,в руці пиво,до чого дойшло. А на майданчику мами з дітьми, сигарета в руках, дитина грається, а сама курить сигарети. Але шкода,і боляче,як бачу дітей,які курять і п'ють,особливо дівчат.Це майбутні матері, ім дітей народжувати, та вони не думають про це.Я раз зробив зауваження чотирьом дівчатам, 16-17 років, які курили на порозі під'ізду, та вони взагалі розв'язні такі,стали грубіянити,хамити, одна видно старша 18 десь років,то взагалі почала матюкатися такими словами, що соромно й згадувати, і послала мене,як могла. Що тут можна вже казати про хлопців,як дівчата такі стали. Куди котиться цей світ?!
Наташа до Олег Показати IP 9 Червня 2019 20:52
Чо,як больно,то нєхрен трендіти!І замотай очі і не дивись, як ми курим...
Олег до Наташа Показати IP 31 Січня 2020 22:51
Дитино я то можу не дивитися та шкода таких як ти і як ви гробите своє здоровя. Зараз ви горді та чер час ви відчуєте це на свому здоровю.І проблеми з дітонародженням,беспліддя це все чекає на вас як не лишете курити. Дитино не знаю що ти там злишся та задумайся.
Дімон Показати IP 18 Травня 2019 21:03
Курю,курив і далі буду курити.! Мій тато курив до смерті, дід курив,і я буду курити.Як би я не курив,то був би жирнішим ніж зараз.Я не лишу,мені вже пізно!
Валлера до Дімон Показати IP 31 Січня 2020 22:37
Сам курив та здоровя стало ухудшатися і кинув. Став леше чутися.Правда половину зубів втратив у 32 роки нікотин розів,решту до 40.І жінка моя теж курила і постаріла швидко,і здоровя зникло і зубів майже всіх збулася пришлось вставні челюсті робити у 41 рік.У мене проблеми з тиском,легенями,серцем, венами,шкіря наморшилася, харкав кожні 20 хвилин.І всому куріння винне.Тепер трошки луче чуюся.Думаю якщо ми вчасно встигли кинути курити то ще не все пропащо ще поживем з жінкою трохи.І лишай курити мой тобі совет.
Чувак Показати IP 18 Травня 2019 21:12
Біда в тому,що просто деякі люди не стараються лишати.Просто вони не хочуть кидати курити і не докладають ніяких зусиль.А просто находять всякі відмазки,тому і не дивно!
Курець до Чувак Показати IP 9 Червня 2019 20:56
Чо а може то важко лишити! Непоніме,може є люди хворі,які ,не всилах лишити курити! А ти хто такий,Щоб про всіх судити! Ти чо правильний такой?!!
Куц до Курець Показати IP 31 Січня 2020 21:04
Чо ти йому розясняш він і так не пойме він не в курсах.Чувак ти зря базариш про нас ти одноклеточний я поняв. ...
Денис Біжук Показати IP 19 Травня 2019 20:43
А чо ніхто не може поняти що я хворий що я не можу кинути нафіг що я повнісьтю залежний і маса таких, чуваків які просто не можуть лишити курити.Є больні яких не вилічиш нічім бля.Які пропаші і базарити як просто і легько лишіти куриво це пидець! Най башки лічать і тоді про курців базарять. А я курив від 11 років і мені уже пофіг я не лишу!
Куз до Денис Біжук Показати IP 17 Червня 2019 22:28
Круто, Бейлик ти на своєй волне.Так тримай пацан,молодець! Ти свій пацан!!!
Беза Нагибатор до Куз Показати IP 22 Липня 2019 21:24
Бейлик певне неадекватний! А що ігакше.... Най куре як хоче я йому не бороню.......!
Бейлик до Беза Нагибатор Показати IP 7 Серпня 2019 22:11
Беза ти забуваєшся! Давно синій був! Слідкуй за словами,сам алік а кмусь базарити будеш!!!
Анонім до Бейлик Показати IP 29 Серпня 2019 23:09
Бейлик не псіхуй я тобі як лікар не рекомендував би багато курити.Подумай про своє здоровя і гроші яких у тебе мізер. Хотя як хочеш то кури це тобі рішати.......
Куц до Анонім Показати IP 30 Серпня 2019 22:47
Ти хто чоб Бейлику вказовати що йому робитти чи мона йому куритти.Ти доктор недовченик не тобі базарити чи тре Бейлику курити чи нє.
Куз до Бейлик Показати IP 2 Вересня 2019 21:33
Бейлик супєр крассава! Круто ти ім відьповіу ти чувак шо надо.Ти свой пацан я зажди зннав!
Бейлик до Куз Показати IP 10 Лютого 2021 16:14
Молоток! Красава!
Денис Біжук до Беза Нагибатор Показати IP 6 Вересня 2019 22:18
Беза ти много взяв на себе ти маєш знати шо и комму ти базариш про мене.Ти Беза відбися від рук.Я біше непробячятиму тебе ти поняв.Ти мене лиш нервуєш!!!
Бейлик до Куз Показати IP 10 Лютого 2021 16:15
Ато!!!!!
Беза Нагибатор до Денис Біжук Показати IP 30 Серпня 2019 22:44
Бейлик я б на твому місці не курив. У тебе з серцем біда ,а ти куриш пачку в день. Мені таке да ти гробиш себбе.
Анонім до Беза Нагибатор Показати IP 6 Вересня 2019 21:18
Беза не борзій ти давно синій був ти забувашся з ким гавориш.Сліди за базяром. І мені невказуі куритти мені чи нє!
Денис Біжук до Беза Нагибатор Показати IP 6 Вересня 2019 22:10
А ти не на моєму місьці шоб мені вказувати.Хто би базарив сам алік а мене учити ббуде і думаі що і каму ти кажиш!
Простітутка Показати IP 19 Травня 2019 20:46
Я курю,бо життя довело до такого.Курю травку і сигарєти і мені помагає забути про мою нелеку судьбу.Жить тяжко.
Анонім до Простітутка Показати IP 5 Червня 2019 21:47
Ой хто б триндів? ...
Ясь Показати IP 20 Травня 2019 21:40
Куріння кайф! На смалених,копчених легенях лучче по ки держатся ! Куріть пацани і девахи ничо не будет! Отвечаю!
Гас до Ясь Показати IP 17 Червня 2019 22:11
Куріть,скорше здохнете.
Анонім до Ясь Показати IP 30 Серпня 2019 22:50
Це ти на собі перевірив?
Неля до Ясь Показати IP 18 Січня 2020 17:15
Це ти про себе!?
Дер до Ясь Показати IP 31 Січня 2020 22:07
Це ти на собі перевірив?
Ясь до Дер Показати IP 31 Січня 2020 22:42
На тобі провіру.Як хоч!
Куц до Ясь Показати IP 9 Лютого 2021 19:43
О молоток чуввак! Ти реайно класний чувак! А куріня то лікарство дла душі і еайф офиггений ... Круто!
Валерій Показати IP 21 Травня 2019 22:19
Люди не повторюйте моіх дурниць! Я курив з 11 років.У мене стаж куріння 37 років.Курив все більше.По дурості курив,а тепер буду платити життям за це.Я смертельно хворий,у мене невиліковна хвороба легень,точніше з них вже мало що залишилося.Нирки вже на гіподіалізі,маю запущене еаміння в жовчному і нирки повні каміння.Серце зношене, вже кажуть довго не витримає. Зуби майже всі повідлітали,шкіра поморщилася.В ногах відкладається все більше води,живіт повний води,викачуванн, якоі вже нічого не дає,шлунок ледве працює на препаратах.Кашель супроводжується сильнимми болями і плюванням крові.Я помираю, мене вже не вилікувати, лікарі кажуть,що мені залишилося ще півроку,максимум рік на антибіотиках і стимуляторах.Як же я занапастив своє життя,пив,курив і не думав,чим це повернеться.Органи вже не справляються,шлунок ось,ось відмовить повністю,серце кажуть лікарі в любий час відкаже.Тут лікування не поможе,вже надто пізно.Сиджу і чекаю кінця,вже не маю сил мучитися,і інших мучити.Колись курив 25-30 сигарет в день,а останні 3 роки курю 35 і навіть 40 сигарет в день.Не можу зупинитися,сиджу і далі курю,вчора скурив 38 сигарет за день.Я безнадійний, лікарі як я лікувався сказали,щоб я курив, скільки хочеться,що організм мій уже стільки засмічений і прошитий курінням,що курив би чи ні це вже нічогісінько не змінить,і мені вже давно,як нереально кинути курити.От сиджу, вдома,не хочу лежати в палаті і чекаю свого кінця.Почуваюся так,на ліках,що здається,ось ось нині,чи завтра помру.Без ліків я б не дотягнув до сьогодні.Може,ще трохи хоч місяць два протягну.Так не хочеться помирати.Я вже одною ногою в могилі,та прошу людей,одумайтеся, не куріть,позбудьтеся цьоі звички поки не пізно! Залиште куріння, подумайте про своє майбутнє,про своє здоровя! Схаменіться,не повторюйте моіх помилок,я себе занапастив,і розплачуюся за це,я помру,але ви не робіть цього.Багато,хто може кинути курити,я сподівюся,ви прочитаєте і одумаєтеся! Мені всього тиждень тому було 48 років,а я вже от от не нині то завтра піду з цього світу.Як же боляче, як би я зміг повернути час назад і змінив би все і не курив би, і зараз був би повним енергіі і сил чоловіком. Схаменіться ,не робіть дурниць! Благаю вас!!!
Ігор до Валерій Показати IP 17 Червня 2019 22:15
Сам винен,нафіг було скільки смалити! Тобі ніхто не винен! Ти сам убив себе,тепер помирай!
Куц до Валерій Показати IP 31 Січня 2020 21:09
Ти чо старий?! Ти реальний чувак.Ти всьо делав чотко знай. Ти авторитет для мене знай. А здоровя погубив нечерез сигарєти а через всяку туфту яка тобі жить недавала.А так ти молодєц,молоток ми з Бейликом тебе зауважали! Держись браток все буде норм!
Юлія Показати IP 22 Травня 2019 21:41
Ціни с*ки на сигарети б підняли.А лишати я не хочу.Буду переходити на просту пріму.А з кальяном треба завязувати,бо з бабосами напряг.А курити хочеться, тай поки молода то ще курю,а дальше лишу.Як завагітнію,тоді треба буде завязати.Хоча б тимчасово.
Ленка до Юлія Показати IP 18 Січня 2020 17:16
Це наш дебілний уряд почяв боротьбу з курінням населення.
Іся до Ленка Показати IP 31 Січня 2020 23:00
Най іде і з себе почне.Самі аліки і наріки а людям курити забороняють.
Валентин Показати IP 25 Травня 2019 18:32
Ми з дружиною курили, вживали алкоголь.Спробували перейти на електронні сигарети,казали,що вони допомагають кинути курити.Та нєфіг,нічо не помогли.Ми пробували кинути самі,та зривалися.Дру- жина більш стійка і за третім разом кинула . Я не зміг.Та раз на вечірці набухалися, і вона з п'яні закурила.Потім знову, коли напилися вона забула я знову курила як паровоз.Я вже не пробував лишати.Маша знову курила,ми забили болт на то.Зараз далі курим, п'ємо по вихідних.Ну його,життя одне, треба насолоджуватися ним.А далі і так усі туда підем...
Анонім до Валентин Показати IP 5 Червня 2019 21:50
Ми теж куримо і нічо.Багато людей курять і здоровя не хибує.Курці не набагато слабші від некурців.
Женяна до Анонім Показати IP 22 Липня 2019 21:28
Ми з дітьми тоже курим.
Лікарь до Женяна Показати IP 18 Січня 2020 17:19
І що тут доброго ,що ви курите,самі курите,ще й дітей на нікотин підсадили.І навіщо ви цим вихваляєтеся? Не розумію???
Біжук Денис до Лікарь Показати IP 8 Лютого 2021 18:16
Ой ти дядя ще моралі тут нам читай.! В кожного своє право вибору. І нафіг базарити!
Романко до Женяна Показати IP 31 Січня 2020 21:13
Зря дітей на нікотин підсадили.Самі куріть а зачим дітей гробити.Ви хот знаєте що сигарети зроблять із дитячим організмом!!!?
Віталій до Анонім Показати IP 31 Січня 2020 22:58
Курці фізично навіть сильніші від некурців. Якщо курити і водночас ретельно спортом займатися то все буде добре.Сам курю і боксом займаюся маю 1 розряд. І одне другому не мішає.Я курю та я дужчий і здороуший за любого некущого.
Беза Нагибатор до Валентин Показати IP 8 Лютого 2021 18:12
Ого! Які молодці, хвалю вас. Ви займалися корисною справою.
Григорій Показати IP 9 Червня 2019 20:48
Куріння це наркотик.Сам курив і лишив.Дітям не дозволив курити.Та якось у своєі дочки молодшоі знайшов сигарети в кишенях портфеля.Я став розбиратися, та дочка запевнила,що то не іі сигарети,що то підставили, підкинули,що вона ніколи б не курила.Я не дуже вірив,але вирішив як буде змога пропильнувати.І якось одного разу,я побачив,як вона і кілька хлопців з дівчатами курять.На другий раз застукав іі і зловив за руку як вона курила. Я наказав іі, заставив цілу пачку скурити.Як так школярка 15 років і курить.Виявилося,що вона уже тайкома 6 місяців курила.І тоді ми сильно посварилися,я вдарив дочку в обличчя,так,що кров пішла із носа.Я заставив кинути курити.У неі вже була ломка,привикання.Далі вона не курила,але мені не пробачила до тепер.Я переборщив, коли ударив.Тепер вона таки курить, зараз ій 19 . Вона курить на зло мені як я зрозумів. Так,що краще,б я не був таким суровим із нею.І не бив іі за всякі косяки.
Толік до Григорій Показати IP 31 Січня 2020 22:24
Ти погань а не батько щоб рідну дочку через куріння бити.! Ти просто ,, троль"! Як можна дівчинку через куріня бити хіба це було варте! Я б тобі врізав як слід! Тебе покидку совість не мучила! Ти сам собі не огидний!!!
Анонім Показати IP 17 Червня 2019 22:23
Курю вже 30 років , здоров'я починає сказуватися.З 14 років курила.Шість разів майже лишала,та далі зривалася. Під час вагітності теж курила, тому моя дочка має хронічні хвороби .Придбала пластир, вже 2 місяці використовую його. Вже майже кинула.Більше не буду курити.
Ігор до Анонім Показати IP 18 Січня 2020 17:21
Ти сама в усьому винна.!!!
Куц і Бейлик до Анонім Показати IP 8 Лютого 2021 18:18
Да ти шутиш. Куріння ще нікого не вбило і никому незашкодило
Мужлан Показати IP 19 Червня 2019 23:19
Нафіг дратує,коли курять в громадських місцях.Зробіть штрафи за куріня.Най курять десь собі у туалєті,або в конкретних місцях.А ще окурками смітять.Жахх!!!
Анонім до Мужлан Показати IP 20 Червня 2019 20:50
Я всякому разі курю де хочу.Чого хтось має вказувати мені.Курю де хочу,в параші курю і нужду справляю,в ванні курю, на вулиці курю,а що неможна.Чи ти ще мені скажеш де я маю потребу справляти.А щодо штрафів ти зря базариш.Ти скажи курящим дядям і тьотям,щоб не пахтіли,рискни.Особливо п'яним дядькам.І застав наф..підняти за собою окурки,як такий борзий,вони тебе так розмалюють,шо зубів не дорахуєшся.І побачу чи дальше борзіти так будеш! Найшовся!!!
Анонім до Анонім Показати IP 20 Червня 2019 20:54
Я б тобі сказала ще дещо,та тут неможна матюкатися.
Ол до Анонім Показати IP 31 Січня 2020 23:05
То ти дура.
Бейлик до Анонім Показати IP 8 Лютого 2021 18:09
Молодєц! Красава, ти чувак правилно усьо кажеш. Согласний. А він просто лопух, чо з ним базарити. А пяні дядьки його би віддовбасили і він не гнув би понти білше. Правільно! А за базар тре отвєчать.....
Бейлик до Мужлан Показати IP 18 Січня 2020 17:37
Тобі не пофігг хто і де курить! Тебе це волнує! А про штрафи ти зря базариш! За базар надо отвечать! Твойо щасття що ти нам під руку непопав.То ти чувак такий умний став!
Боксер Показати IP 20 Червня 2019 22:49
Я зазвичай на курців воду виливаю.Вже обілляв водою одну дівчину яка курила біля підізду під вікном мого балкону,і ще двох чоловіків теж облив водою.І ви на черзі,якщо куритимете у мене під балконом.
Анонім до Боксер Показати IP 21 Червня 2019 14:50
Троє,четверо курящих дядів перестрінуть тебе і ти пошкодуєш що напоровся.
Анонім до Боксер Показати IP 21 Червня 2019 21:57
Дивися,бо ті,кого ти обливаєш водою можуть перестріти тебе і тоді ти надовго можеш перехотіти литися водою на курящих людей.
Курець до Боксер Показати IP 29 Серпня 2019 23:00
Курильщики тобі не простять! Можуть побити запросто і не смотря на то що ти боксер.це небезпечно.
Куз до Боксер Показати IP 6 Вересня 2019 22:00
Ти сильниі нам такі пацани нужні.Приєднуіся до нашоі з Беіликом шаіки.Не пожалієш.
Вчитель Показати IP 21 Червня 2019 21:54
Люди добрі! Що ви займаєтеся всякою дурньою,всякою туфтою страдаєте на таких пустих сайтах.Вам не одно,хто що і скільки курить.Кому це потрібно.Нема,що робити,то знайдіть собі якесь врешті решт толкове заняття!!!
Куц до Вчитель Показати IP 7 Серпня 2019 22:14
Якою чо ти говариш?!!! Дедуля ти кому говорриш? Ти против куріня чи цих пацаннів маєш шось. Не понявв!!!
Бейлик до Куц Показати IP 31 Січня 2020 21:18
Він просто завідує настоящим чувакам. Йому нас непонать . Він ботан тупой і зануда чо з такім вобше базаррити.
Куц до Бейлик Показати IP 8 Лютого 2021 18:04
Да він от жизні отстал. Чо з ним вобще базарити.
Машка Показати IP 29 Серпня 2019 22:57
Рада що лишила курити. Курила з 12 років. Думала не кину, але змогла.Вже рік як не курю.І здоровя і гроші збережу. !
Куц і Бейлик до Машка Показати IP 18 Січня 2020 17:13
Шкода що ти відійшла від правильного путі.
Маргарита Показати IP 6 Вересня 2019 21:57
Я курю сигарети і марихуану і деколи кальян.Це мене розслабяє.Я краше почуваюся.Кайфово сидіти на унітазі і курити марихуану така насолода . А на здоровя мені не шкодить.А сигарети теж класно знімають стрес.Я коли понервуюся піду в туалет покурю потім виіду і вже легше себе не так збуджено почуаваю.Це мені допомагає ясно що в кожного свій вибір........
Василь до Маргарита Показати IP 18 Січня 2020 17:11
Ти класна чувіха.Так тримати,усе ти правильно робиш.
Бейлик до Маргарита Показати IP 31 Січня 2020 21:26
Молоток! Ти молодєц знай! Ти зробьила правилний вибор.Я з пацанами підтримаю тебе.Ти реально крута чювіха і правилно всьо кажеш. І кажи ніхто най мені невкажує чи маю курити чи нє.В кождого свой вибор. Молодца, советую ще гашиш для розслабухи попробувати.Круто.
Улянка Показати IP 31 Січня 2020 20:54
Курю і лишати незбираюся. Щоб хто не казяв мені...
Куц до Улянка Показати IP 8 Лютого 2021 18:23
Правийно нелишай. Нащо лишати. Куріння позитиуно впливає на людину. Сам це знаю. А дла піднятя настрою можно курити не тілки сигарєти а і щось покрєпче!
Гость.. Показати IP 8 Лютого 2021 17:20
Кидаю курити. Маю стаж 35 років, але кинути палити не пізно!
Володя Показати IP 10 Лютого 2021 16:04
Я курю з 10 років. І мені нічого нехибує. Мені вже 43 і курю дальше і кидати незбираюся. Зі здоровям ніби все нормално. Мій дід курив,тато курив, брат курить, і я курю. Син і дві дочки теж курять. І нічого.
Панян Показати IP 10 Лютого 2021 16:23
Курю курив і буду курити! От що можу сказати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus