USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянам повернули 1,5 млн грн, які вони помилково сплатили за газ. Які документи потрібні

3 Серпня 2022 17:36
Більш як півтора мільйона гривень ТОВ «Волиньгаз Збут» повернуло споживачам, адже вони сплатили ці кошти вже після того, як їх перевели на іншого постачальника. Для повернення грошей волинянам потрібно подати визначений пакет документів.

Понад чотири тисячі волинян написали заяви про повернення грошей

Нагадаємо, з 1 травня поточного року побутових споживачів компанії було автоматично переведено до «постачальника останньої надії» (ПОН). Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, цю функцію виконує ГПК «Нафтогаз України». Тож волиняни з червня мають оплачувати за спожитий газ за новими реквізитами.

Читати ще: У волинян – новий постачальник газу. Кому і як платити?

Але не всі вчасно з’ясували, що вони стали клієнтами іншого підприємства. Тож, не дочекавшись платіжок, дехто вирішив оплатити за газ за старими рахунками і перерахував кошти ТОВ «Волиньгаз Збут». Ці гроші споживачі можуть повернути.

Як повідомила пресслужба ТОВ «Волиньгаз Збут» у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини, наразі до них вже звернулося понад чотири тисячі споживачів.

«Усі заяви про повернення коштів реєструють та опрацьовують. Процедура повернення коштів здійснюється на розрахунковий рахунок споживача. Станом на 3 серпня 2022 року «Волиньгаз Збут» повернув побутовим споживачам 1,575 мільйона гривень переплат та помилково сплачених коштів за спожитий природний газ», – інформують у компанії.

До слова, наразі розглядають питання про зарахування переплат на особові рахунки споживачів у нового постачальника. Однак це поки на етапі перемовин, наразі технічної можливості зробити такий перерахунок немає, тож для повернення коштів треба звертатися особисто.

Що треба для того, аби отримати помилково перераховані кошти?

Для повернення грошей необхідно написати заяву та додати до неї низку документів:

– копію паспорта (1-6 сторінки),

– копію ідентифікаційного коду,

– квитанції про помилкову оплату,

– довідку з банку з реквізитами карткового рахунку (може бути автоматично згенерована у мобільному додатку банку, має містити IBAN карткового рахунку).

На копіях документів має бути зроблений посвідчувальний напис («Згідно з оригіналом»), а також підпис, ПІБ власника документа і дата.

Куди треба надсилати документи?

Підписану заяву та документи можна відправити на поштову адресу: м. Луцьк, проспект Молоді, 14 А.

Також підписану заяву та документи можна надіслати на електронну скриньку [email protected]. Але у цьому разі заява та копії документів, що додаються, мають бути скріплені/завірені за допомогою електронного підпису (ЕЦП).

Куди надсилати дані показників?

Терміни і способи подання показників для споживачів не змінилися. Це завжди була функція облгазу і вона нею залишається. Тому показники лічильника можна надалі подавати через особистий кабінет або чат-бот «Волиньгазу» 104.ua.

Як отримати рахунок для оплати газу від нового постачальника?

Отримати рахунок за спожитий газ можна кількома способами:

– в особистому кабінеті на my.gas.ua;

– у чатботі GASUA у Viber, Telegram і Naftogaz Gas Supply у Facebook Messenger;

– «Укрпоштою» після 20 числа поточного місяця, лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії.

Для того щоб дізнатися нарахування, потрібно знати номер особового рахунку (його можна отримати в контакт-центрі або в чат-боті) або свій ЕІС-код (він зафіксований у паперовій квитанції за оплату газу або в особистому кабінеті на 104.ua в розділі «Інформація»).

Як можна оплатити за спожитий газ?

Є кілька способів оплати рахунку:

За реквізитами: ТОВ «ГАЗОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ «НАФТОГАЗ УКРАЇНИ» ЄДРПОУ: 40121452 IBAN: UA893004650000000260323012042 в АТ «Ощадбанк» м. Києва МФО 300465

Онлайн:

– в особистому кабінеті на my.gas.ua (номер особового рахунку можна отримати в контакт-центрі);

– у чат-боті GASUA у Viber, Telegram і Naftogaz Gas Supply у Facebook Messenger (номер особового рахунку можна отримати в контакт-центрі);

– через сайти та мобільні додатки банків;

– за допомогою платіжних систем (Portmone, LiqPay, EasyPay, iPay, Apple Pay, Google Pay).

Офлайн:

– через платіжні термінали самообслуговування;

– у будь-якому відділенні банку;

– через відділення Укрпошти або Нової пошти.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Alex Показати IP 4 Серпня 2022 08:29
Заяву для повернення коштів написав ще місяць тому, гроші і досі чекаю.
Господар Показати IP 4 Серпня 2022 12:50
Випадково переказали кошти? Ви про яку випадковість? Газзбут електронно кинув за травень рахунок, відповідальні люди розрахувалися і тепер мають клопіт. А чому незаконно отримані кошти не перекинути новому постачальнику газу. Кожен переказ має адресу. А оця подача документів, чергове шахрайство газзбуту, передбачене на те, що більшість людей не будуть морочитися за сотню.
Риг до Господар Показати IP 4 Серпня 2022 20:12
Вони і за червень і липень надіслали платіжки...
Alex до Риг Показати IP 5 Серпня 2022 09:52
Це платіжки за транспортування газу. Це залишається в обласних газів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus