USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як на Волині впливатимуть на боржників за спожитий газ

2 Жовтня 2015 12:24
Екскаватори та обмеження виїзду за кордон: які методи пропонують застосовувати, аби зупинити збільшення заборгованості населення за спожитий газ, стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу.

Про це йшлося під час розширеного засідання антикризового енергетичного штабу 2 жовтня.

Зі слів директора ТОВ «Волиньгаз Збут» Миколи Тищука, підприємства Волині та населення сплатили за спожитий газ 403,5 мільйона гривень (86%). Заборгованість населення за спожитий газ становить 133,391 мільйона гривень, що на 6 мільйонів менше, ніж минулого місяця.

За вересень зібрали 25 мільйонів гривень платежів за газ. Приріст заборгованості населення пояснюють збільшенням споживання газу населенням. У рамках роботи зі зменшення заборгованості здійснюють відключення газопостачання боржникам та розвішують списки боржників по сільських радах.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що держава гарантує майже 50% компенсацію тим споживачам, які використовуватимуть до 200 метрів кубічних газу на місяць, тож цю інформацію варто доводити до населення. Також він пропонував державній виконавчій службі звертатися до суду, аби обмежити виїзд за кордон громадянам, які боргують за газ.

Як повідомив перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт, протягом минулого тижня відключили газопостачання 64 боржникам. Загалом від початку року відключили 4139 боржників.

З його слів, побачивши екскаватор, що під’їжджає до будинку, громадяни поспішають негайно погасити заборгованість. Він зауважив, що сподівається на те, що погодні умови у жовтні будуть теплими, тож волиняни вкладуться в ліміти споживання газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2015 13:51
Можна не платити, газу не відключають, а лякають. То значить ми дурні, а вони розумні. Та повідключайте ви газ, і воду хто не платить, чого робите нас дураками і заложниками алкашів і хитрих людей.Де таке є у якій країні. Щоб користувався, а не платив?
Людина Показати IP 2 Жовтня 2015 15:48
Підняли ціни на все!, війна, зарплати мізерні. Ще й страхають! Та порозстрілюйте вже тих людей всіх зразу, прокляті ви будьте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
люстратор ак-72 Показати IP 2 Жовтня 2015 15:51
Куля в лоб + Петя заплатять, 70$ +30% на розвиток максимум 100$ ,або РЕВОЛЮЦІЯ БЕЗ США І РОСІЇ.КОЛИ ТИ ПЛАТИШ БІЛЬШЕ ТО ТИ БАРАН ,ЄДНАЙМОСЬ .
Анонім Показати IP 2 Жовтня 2015 17:25
Це ніяка не компенсація.Логічно,що зимою люди використовують більше газу. Все просто.Мерзніть!!! Менше палите-менше платите.
Ковельчани Показати IP 5 Жовтня 2015 21:19
Не знаю ,як хто платить, але розумію платити треба,та не так як придумала собі контролер ,що обслуговує с.Зелена у Ковельському районі. У березні місяці з якогось дива більшість споживачів чомусь? використали газу менше ніж вони сплатили за за приладами обліку(лічильниками) позавершенню місяця. Контролер знаючи ,що з квітня місяця змінюються тарифи за спожитий газ неправомірно ,без акту обстеження занизила показники приладів обліку, мало того на протязі літніх місяців подавала неправдиві дані , от і виник у споживачів газу неправомірний борг,хоча після звернень у Ковельське МУГГ, так і не вирішується даний конфлікт. Найперше треба було перевірити правильність відображення показників лічильників з участю споживачів(можливо актом вивірки показників), а вже потім придумувати ,як не винних змушувати платити за помилку контролерів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus