USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинянам-учасникам АТО складно повернутися на виробництво

25 Вересня 2014 13:39
Повернути у ринок праці морально та психологічно виснажених на Сході волинян намагатимуться працівники центрів зайнятості на Волині.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинському обласному центрі зайнятості 25 вересня.

Як зазначила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, зараз час серйозно подумати над тим, що робити з тисячами людей, які повернуться із зони АТО.

«Вони відірвані від праці, виробничого процесу вже протягом місяців. Методологія, якою керується державна служба зайнятості, стверджує, що людина, яка не працювала за професією п’ять місяців, втрачає кваліфікацію і має бути знову навчена. Крім того, люди перебували ці місяці не на Канарах, вони прийдуть морально і фізично виснажені, психологічно вражені і, можливо, потребуватимуть переорієнтації в професії», - зауважила Раїса Кучмук.

З її слів, роботодавцеві, який відправив мобілізованого працівника на війну, забирати його назад до високоточної техніки, виробництв, де є шум та виникає стрес, ризиковано. Посадовець зауважила, що великий обсяг роботи сьогодні повинні виховати фахівці центрів зайнятості, передбачивши психоемоційний, фізичний та моральний стан учасників АТО, які повертатимуться до трудової діяльності.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Волонтерський реабілітаційний центр у Луцьку надає психологічну допомогу людям, які повернулися з АТО, яка вкрай необхідна допомога в адаптації до мирного життя.

Найбільшої уваги фахівців та суспільства наразі потребують ті, хто пережив нелюдське ставлення в полоні, та ті, хто повернувся додому з непоправними травмами.

Нагадаємо, згідно з даними фахівців, потребувати їхньої допомоги може кожен четвертий боєць.

Нагадаємо, безкоштовну психологічну підтримку для учасників антитерористичних операцій та членів їх родин надаватимуть висококваліфіковані психологи в рамках спільного проекту благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» і кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності СНУ імені Лесі Українки.

Проект стартує сьогодні, 25 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Говерла Показати IP 25 Вересня 2014 14:38
Як воювати - то давай, а як заробляти гроші - то купа відмазок.
Анонім Показати IP 25 Вересня 2014 15:44
коментар було видалено
Знаючий Показати IP 25 Вересня 2014 18:12
Чим може допомогти ЦЗ. Їх там більшу половину порозганяти, а зекономлені кошти в АТО. Тоді буде допомога. А то купа нероб таким самим неробам допомагає гроші нізащо отримувати. От і вся діяльність центру зайнятості.
я до Знаючий Показати IP 25 Вересня 2014 19:42
100% !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus