USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Психологічна підтримка учасникам АТО в Луцьку

17 Вересня 2014 13:30
Безкоштовну психологічну підтримку для учасників антитерористичних операцій у Донецькій та Луганській областях та членів їх родин надаватимуть висококваліфіковані психологи. Спільний проект благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» і кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності СНУ імені Лесі Українки стартує з 25 вересня.

Голова правління благодійного фонду Ірина Констанкевич каже, що психологічна допомога – одна з форм комплексної роботи «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» поруч з фінансовою підтримкою сімей та організацією відпочинку учасників АТО у Буковелі, придбанням необхідного медичного обладнання для госпіталю (вакуумного насосу), придбанням ліків для передачі на передову тощо.

«Нашим захисникам, які повертаються з зони АТО: чи то у відпустку, чи на лікування, – окрім фізичної реабілітації, вкрай необхідна психологічна допомога. Цю війну хлопці проходять разом із сім’ями. Я постійно спілкуюся з дружинами, матерями, які потребують моральної підтримки більше, ніж фінансової допомоги. Тільки спільно ми зможемо вистояти і перемогти», – зауважила голова правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк».
Робота з бійцями АТО вже розпочата окремими працівниками кафедри, розповідає кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності, психотерапевт Мирослава Мушкевич:

«При кафедрі більше п’яти років діє Психологічний консультативний центр, ми приймаємо різні категорії клієнтів. Кожен з нас має специфіку діяльності, проте разом із тим, вона виходить за межі однієї спеціалізації. Я працюю з корекцією психотравм в межах сім’ї, Антоній Мельник – адаптацією в соціумі.

Він з групою медиків, психологів та капеланів їздив безпосередньо в зону АТО та уже працює з пораненими та тими, кого звільнили з полону.

Психологічну допомогу бійцям надає і Раїса Федоренко, Катерина Шкарлатюк, з дітьми працює Ірина Грицюк. Кожен із п’яти фахівців, залучених до проекту, має всі необхідні складові для ефективної роботи: практичний досвід, спеціалізацію і бажання».
Психологічна допомога надаватиметься фахівцями за напрямками: робота з психічною травмою та її наслідками в учасників бойових дій, робота з сім’ями учасників бойових дій (батьками, дітьми, дружинами), робота з людьми, які зазнали втрати близьких, корекція та терапія психосоматичних розладів, проблеми подружніх стосунків та сімейних дисгармоній, дитяча корекція та психотерапія та ін.

Прийом буде здійснюватися з понеділка по п'ятницю з 14:00 по 18:00. Попередній запис за телефоном 24-90-01 з 9:00 до 18:00. Психологічну допомогу надаватимуть за адресою: вулиця Потапова, 9, корпус №2 СНУ імені Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus