USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянка виготовляє мило, яке хочеться з’їсти. Фото

24 Грудня 2017 20:13
Мило ручної роботи давно зайняло місце вдалого, корисного і креативного подарунка. Зазвичай воно має у своєму складі натуральні компоненти, тому й користується великою популярністю.

Волинська майстриня власноруч виготовляє креативне мило та продає його в Instagram. Вікторія Пархоцевич із Ковеля пропонує охочим вироби у вигляді цукерок, квітів, фруктів, звіряток, сніжинок, ялинок тощо, пише Конкурент.

У чому полягає складність такого виробництва, що входить у склад мила ручної роботи та скільки ж вартує шматочок ароматного і мегакорисного мила, розповіла сама мастриня.

СТАРТ

Майстриня Вікторія за професією вчитель початкових класів, а миловарінням почала займатись у першій своїй декретній відпустці.

Вона із чоловіком хотіли поповнити свій асортимент медовим милом, адже тоді активно пропонували охочим продукцію бджільництва. Саме тоді жінка вперше спробувала робити мило власноруч.

"Коли я з кожним днем дізнавалась, скільки усього гарного, цікавого і оригінального можна зробити з мила, не змогла зупинитись і почала закуповувати всі найгарніші форми і експериментувати", – розповіла ковельчанка.

Та додала, що спочатку вона ділилася світлинами своїх виробів у "ВК", а вже згодом "перебралася" до Instagram.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

Вікторія розповідає, що спочатку її діяльності на виготовлення мила затрачалося багато часу, адже жінка експериментувала, досліджувала нові форми, аромати, барвники.

"Тоді навіть не здогадувалася, наскільки багато може бути нюансів у цій справі. Зараз же я удосконалила певні моменти, підлаштувала під себе, тому й швидкість виконання замовлень зросла", – розповіла Вікторія.

Ковельчанка повідомила, що у виготовленні мила використовує мильну основу англійського виробника, яка не сушить шкіру. Також вона додає спеціальну олію, завдяки якій мило стає ще й корисним.

Майстриня поділилася секретом виготовлення мила поетапно.

"Спочатку зважуємо необхідну кількість мильної основи, тоді ставимо до мікрохвильовки на декілька секунд або хвилин, залежно від кількості основи. Тоді додаємо зволожуючу олію на вибір, потім – обраний барвник. Коли трішки захолоне основа, я додаю спеціальні ароматизатори. Далі обов'язково потрібно збризнути формочки спиртом і вилити туди мильну основу. І, аби позбутися бульбашок, варто знову збризнути спиртом", – описала процес виготовлення мила Вікторія.

РОДЗИНКА

Майстриня вважає своєю родзинкою індивідуальний підхід до клієнтів, порівнюючи його із підходом до дітей у класі.

"Завжди стараюся врахувати усі побажання і підібрати чи порадити те, що дійсно сподобається", – зауважила майстриня.

СПІВПРАЦЯ

Ковельчанка виготовляє мило як для українських клієнтів, так і для закордонних. До того ж мило, яке виготовляла Вікторія, продавалося в декількох магазинах міста Ковеля, в салоні краси у Луцьку і в торговельному центрі у Житомирі.

"Зараз моє милко прикрашає полиці магазину у місті Берестечко", – додала майстриня.

ЦІНИ

Вікторія повідомила, що ціни на мило стартують від 25 до 75 гривень.

"Ціна мила залежить не тільки від ваги, але й від складності виконання. Наприклад, мило "Мандаринка", вага якого 45 г, складається з двох шарів і коштує 25 гривень. А мило "Ведмедик Тедді" вагою в 105 г коштує 60 гривень, тому що воно складається із п'яти різних кольорів і, відповідно, стількох шарів", – пояснила цінову політику майстриня.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

"Коли я починала виготовляти мило, то конкуренція була не дуже велика, але зараз мило ручної роботи виготовляють навіть учні шкіл", – зауважила Вікторія.

Проте переконана, що конкуренція – це така річ, яка не дає майстрині сидіти на місці, а стимулює рухатися вперед.

ПЛАНИ

Ковельчанка має досить реальні плани, які вже втілює в життя.

"Звичайно ж, відкрити школу миловарів або ж магазин "все для миловаріння" – це було б круто. Та в нас місто не дуже велике, отже, націлювати свої сили буду на інтернет, працювати та вдосконалювати свою майстерність", – підсумувала майстриня.

Валентина МЕЛЬНИК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
жесть Показати IP 24 Грудня 2017 23:54
Таке мило шо аж респіратор вдягає! Жесть!
Еко Показати IP 25 Грудня 2017 11:45
Гарно дуже, але не натурально. Барвники, ароматизатори...Яка користь з нього? А вартість?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus