USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинянка з «кришталевою» хворобою пережила більше 100 переломів

31 Липня 2022 06:59
У Валентини Давидюк з села Коршів у трирічному віці лікарі діагностували захворювання, яке в народі має назву хвороба «кришталевої людини». За життя вона перенесла більше 100 переломів. Та вона не впала духом і живе повноцінним життям.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Випробування долі, які випадають впродовж життя, це лише додаткові можливості для зміцнення і загартування духу. Своїм прикладом це доводить пані Валентина, якій ще у дитинстві поставили діагноз «недосконалий остеогенез», або хвороба «кришталевої людини».

«Ми в мами були двійнята і з три роки так вийшло, що я погнала з бабусею корови пасти і впала й зламала вперше ніжку. Травматолог татові сказав: «Ти нікуди її не вези, вона жити не буде». Я на ліжку, не стаючи на підлогу, десь так сильно підсунулась, і зламала ще ногу вище коліна, коли гіпс був. Гіпс зняли, мама колготки не встигла вдягти, як нога знову зламалась. У 8 років в Києві мені зробили 18 операцій. Всього в мене було більше 100 переломів», – розповідає вона.

Змалечку вона полюбила рукоділля. Так дитяче захоплення Валентини Миколаївни переросло в професію і справу всього життя.

«Я з дитинства любила вишивати, в'язати, а коли було 18, мені помогли вступити в Самбірське ПТУ, де я вивчилась на швею. 20 років пропрацювала в Будинку побуту. Колись йшла з роботи, зламала ногу, то в ліжку з апаратом Єлізарова на нозі вишивала», – згадує жінка.
Валентина Давидюк має дочку, трьох онуків та правнука. Усім шиє обновки і вишиває. Шиє й собі, бо, каже, через низький зріст складно знайти на неї одяг. А взимку тяжко перехворіла на коронавірус. Нещодавно жінка знову зламала ногу, а до того і на город ходила, полола грядки. Та й зараз, жінка каже, що не може жити так, щоб нічого не робити.

«Як би мені не було важко, бо всяко було: і життєві, і сімейні обставини, але як я візьму голку – відходжу від того всього», – каже вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus