USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянка започаткувала новий стиль у мистецтві

7 Березня 2014 18:00
Волинянка із Ковеля стала новаторкою у галузі декоративно-художнього мистецтаі. Персональну виставку Світ земної краси» з унікальними картинами відкрили у мистецькому салоні «Артист» при Луцькому палаці культури 7-го березня.

Авторка експозиції, ковельчанка Віра Семеній, розповіла присутнім про власні роботи: «Це авторська техніка. Мій стиль особливий, це Бог посилає таке творіння. Я не шукаю в комп’ютері ідеї, усе приходить саме собою. Розпочала над цим працювати з 2009-го року, коли робила першу картину з паперу «Білі троянди» - стиль оріґамі. Потім щось, ніби, наштовхнуло почати робити квіти з тканини, це щось надзвичайне. Тканина така незвична, її приємно торкатися, вона піддатлива, дуже гарна»,- розповідає майстриня.

Зі слів мисткині, новаторство у техніці виконання картини – використання тканини, яка є фоном і декораціями водночас.

Як розповіла авторка, на один витвір майстрині потрібно 2-3 тижні, буває - 2-3 місяці, інколи доводиться півроку працювати. Необхідну тканину купує в Луцьку і з-за кордоном.

«Я їх не продаю - це ж мої «діти»,- наголошую Віра Семеній.

Директор Луцького палацу культури Юрій Войнаровський знав Віру Олексіївна як поетесу, а тут, каже, що дізався про талант жінки як рукодільниці. Саме тому і запросив її у Луцьк.

«Дійсно, сьогодні радісна подія – прекрасна весняна виставка. І вона потрібна, бо не можна весь час бути у траурі, це важко для психіки людини. От, цінуючи народне мистецтво, ми робимо наше життя кращим», - каже пан Юрій.

У доробку Віри Семеній є 28 картин новаторського стилю. Вона каже, що її мрія – зробити персональну виставку в Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 7 Березня 2014 20:01
Чудові роботи, свій стиль і задум,так тримати, бажаю ще більше натхнення і показу нових робіт.
Наталка Показати IP 9 Червня 2014 20:13
Вражена. Свежо, самобытно , чар1вно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus