USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянки взялися за справу, початки якої сягають давнини

30 Травня 2015 19:00
Історія шоколаду давня і бере свій початок із діяльності древньої цивілізації на узбережжі Мексиканської затоки в Америці ольмеків, які першими відкрили «какао». Сьогодні ж, шоколад став на стільки популярним в усьому світі, що народні умільці навчились створювати з нього квіти.

Дві подружки-лучанки Катеринки виготовляють солодкі квіти із шоколадних цукерок. Це особливі букети, адже їхнє різноманіття може бути на стільки велике, на скільки бере розмах політ фантазії.

СОЛОДКИЙ ХЕНД-МЕЙД

Кажуть, шоколад може зігріти серце будь-якої жінки. А якщо це не просто солодощі, а гарний, кольоровий букет, який милує око і гріє серце?

Шоколадні тюльпани, горіхові ромашки, карамельні нарциси – це далеко не весь перелік їстівної краси, яку спільно створюють дві лучанки Катерина Бай і Катерина Качук.

«Створювати ці всі вироби я навчилась сама. Усе розпочалося з того, що не маючи будь-якого досвіду, все-таки я вирішила ризикнути та зайнятися улюбленою справою - творити. Звісно одразу ж зіштовхнулася із певними перешкодами і незручностями. Але велике бажання давало результат на натхнення на подальшу роботу та самовдосконалення. І мені вдавалося приємно здивувати знайомих та прикрасити наше буденне життя», - розповідає Катя Бай.
Зі слів майстрині, ремесло вимагає знань побудови композиції, гармонійного поєднання кольорів та естетичного смаку.

«Спочатку у мене нічого не виходило і улюблена справа почала перетворюватись у сліпе скуповування найрізноманітніших матеріалів та цукерок. Тоді я звернулася за допомогою до Інтернету. Переглянула безліч майстер-класів, робіт інших майстрів та помаленьку почала освоювати техніку сама. Пригадую свій простенький та непримітний перший виріб. Зараз розумію, що це мої перші і не дуже вдалі спроби. Та з часом і досвідом якість виконання робіт покращувалась, а техніка удосконалювалась», - продовжує співрозмовниця.

Майстриня розповідає, що на створення різних композицій її надихають творчі люди, які також створюють різноманітну красу.

Щодо актуальності таких подарунків, то Катерина каже, що попит на композиції залежить від пір року і від свят, які наближаються. Букети із цукерок доречні на будь-яке свято, будь то день народження, хрестини, заручини, весілля, 8 Березня чи День закоханих. Із цукерок можна виготовити майже все.

«Час на виготовлення ексклюзивного подарунка визначається конкретною композицією, на масштабні і великі за розміром іде декілька днів, а на невеличкі букетики - лише кілька годин. Для роботи ми використовуємо чимало декоративних матеріалів, серед яких гофрований папір, органза, целофан для обгорток, атласні стрічки різних кольорів, намистинки, флористичний оазис та дріт, пінопласт, тейп-стрічка, зубочистки, шпажки, силіконовий клей та багато іншого. Зрештою, необхідність тих чи інших матеріалів визначається конкретним букетом чи композицією. Асортимент робіт великий, тому кожен може знайти щось собі до вподоби», - ділиться умілиця.
Зараз у творчій майстерні двох Катерин можна натрапити на букети з м’яких іграшок, топіарії, кавові дерева, композицій з підгузників, весільні аксесуари та атрибутика для дівич-вечора, прикраси на волосся, краватку-метелик. Дівчата не стоять на місці та щоразу дивують своїх клієнтів усе новими та новими ідеями.

Катя розповідає, що першу персональну виставку їй вдалося зібрати у 2012 році у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки. А одразу після неї дівчина стала активним учасником різних благодійних проектів та акцій, виставок та ярмарків.

«Головна перевага букетів з цукерок - їх нескінченне різноманіття. Тільки ваша фантазія визначає, з чого саме складатиметься букет. Штучні квіти, стрічки, біжутерія, плетені кошики або вази, свічки або іграшки, всілякі аксесуари - усе це може стати компонентом чудовою композиції. І найголовніше - ваш подарунок буде авторською роботою. А це означає, що унікальний і особливий, бо ж зроблений власноруч», - завершує Катерина Бай.

ШОКОЛАД ЛІКУЄ «РОЗБИТЕ» СЕРЦЕ

Жоден інший продукт у світі не має стільки затятих прихильників і супротивників. Думки вчених з приводу користі чи шкоди шоколаду - напрочуд різні. Одні вважають, що він позитивно впливає на наш організм, стимулюючи імунітет та гормон радості, інші ж упевнені, що це шкідливий продукт, який викликає карієс та ожиріння.

До складу шоколаду входять кофеїн і теобромін - стимулюючий працездатність і творчу активність людини компонент. При підвищених навантаженнях і в екстремальних умовах шоколад - найкращий помічник для організму. Крім того, користь шоколаду полягає в тому, що він здатний зняти відчуття тривоги і пом’якшити депресію. Купуючи плитку шоколаду, людина не усвідомлено використовує його не тільки як ласощі, але і як спосіб заспокоїти нерви.

Виявляється, чорний шоколад у помірних дозах здатен запобігти серцево-судинним захворюванням. Близько 60 грамів шоколаду високої якості і з великим вмістом олії какао перешкоджають звуження і затвердіння артерій. Після того, як людина з’їдає трохи шоколаду, поліпшується циркуляція крові і знижується ймовірність утворення тромбів. Цей ефект продовжує діяти протягом восьми годин.

Британські вчені виявили, що щоденне вживання невеликої кількості чорного шоколаду захищає шкіру від негативного впливу сонячних променів, який призводить до старіння та виникнення зморшок.

КАКАО-БОБИ «РУЛЯТЬ»

Аби дізнатися, чи шоколад, так би мовити, справжній, то варто звернути увагу на какао-боби. Приміром, якщо до ваших рук потрапила шоколадка із 25-відсотковим вмістом какао-бобів, це свідчить про те, що перед вами не дуже якісна плитка. 35-40% какао-бобів характеризує шоколад середньої якості, 40-45% - цілком хороший, а якщо на етикетці від 45 до 60% - будьте певні – це чудовий шоколад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лілія Показати IP 30 Травня 2015 20:45
Неймовірна краса!!! Дівчатка, Ви молодці!!! Наснаги та нових звершень!
мішка Показати IP 30 Травня 2015 20:58
Цукерки - ну ясно, непогано і навіть гарно, але хто придумав торт з підгузників? Неймовірно тупо, ще б кекс з прокладок, чи ватрушки з презервативами замутили б ....
Олень до мішка Показати IP 30 Травня 2015 22:20
А ти візьми оленю і сам щось зроби!
лучанка до мішка Показати IP 31 Травня 2015 09:32
дівчатка, браво! Хай вам щастить. А ось слушна думка " мішки" щодо презервативів. Подаруйте йому на його ж замовлення ватрушки з презервативами, бо таким д*білам гріх розмножуватися.Вибачте за відвертість.
мішка до лучанка Показати IP 1 Червня 2015 10:11
ти невихована і некреативна свиня, раз таке бажаєш
Іра до Мішки Показати IP 30 Травня 2015 21:45
Дурень.
Олександр Показати IP 30 Травня 2015 22:21
Дівчатка справді молодці, так і продовжуйте!!!!!!!!!!!!
Бугай Показати IP 31 Травня 2015 11:22
Порожняк(
Лучанин до Бугай Показати IP 31 Травня 2015 13:14
Роботи гарні!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus