USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинянки їздять народжувати у Ковель

13 Червня 2014 17:56
У Ковельському пологовому будинку перебуває 26% волинянок, які приїхали до лікувального закладу з інших міст. Серед них є й лучанки.

Про це під час прес-конференції, приуроченій до професійного свята – Дня медичного працівника, розповіла головний лікар Ковельського пологового будинку Тетяна Пташник.

З її слів, Ковельський пологовий будинок на стадії реформування уже 10 років.

Лікар відзначила, що раніше про присутність партнера на пологах навіть і не думали, а тепер бути присутнім та відвідувати за згодою породіллі може кожен охочий. Це, на думку медика, великий плюс та прорив у медицині.

Мовляв, коли на пологах присутні партнери, це значно скорочує кількість скарг і претензій до медпрацівників, які, у свою чергу, також відносяться до породіллі з більшою увагою.

До слова, у Ковельському пологовому обслуговують не лише місцевих, а й жінок з Турійського району. Хоча, лікар зізнається, що на початку такої практики були різні протиріччя, однак наразі їх вдається уникати.

Згідно із статистичними даними, щорічно у цьому медичному закладі приймають приблизно 2000 пологів, з них 15% - це пацієнтки з Турійського району. Утім, лікар стверджує, що на іногородніх пацієнтів витрачають додаткові кошти з бюджету міста. З усіх жінок, які народжують, 12% проходять через Кесарів розтинів - це хірургічна операція, при якій плід і послід витягають через розріз черевної стінки і матки.

Головний лікар пологового будинку зауважила, у вищезгаданому лікувальному закладі перебуває 26 відсотків іногородніх, а це - кожна 4 жінка, яка не мешкає у Ковельському районі. Є серед тих, хто приїздить народжувати до Ковеля й лучанки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанка Показати IP 13 Червня 2014 18:08
БО в луцьку вже обнагліли з своїми хабарями !!
правда Показати IP 13 Червня 2014 22:42
В луцькому роддомі вже давно потрібно провести люстрацію , вже обнагліли настільки, що якщо не заплатиш ,то на тебе і не подивляться, а хоч і платиш то не має гарантії що пологи приймуть професійно , тому що більшість вчилась за гроші і тепер працює за хабарі , про це говорить те, що в усіх підряд розриви під час пологів .
наталія Показати IP 4 Вересня 2014 11:56
Лише повні ідіоти народжувати з Луцька в Ковель їздять!!!
наталія 2 Показати IP 3 Жовтня 2014 10:30
народжувала в Луцьку без хабарів, без знайомств. Дякую лікарям за їхню працю, низький уклін Вам.
Яна Показати IP 8 Лютого 2017 18:02
Народжувала у Кковелі все добре , лікарі хороші, грошей ніхто не вимагав))) Дяку ю лікарям Пташнік і Кушнірук)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus