USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни боргують понад 15 мільйонів гривень за землю

11 Вересня 2017 11:33
У низці районів області у вересні виникла заборгованість зі сплати податку за землю землевласників та землекористувачів-фізичних осіб.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації 11 вересня.

Як повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС України у Волинській області Віталій Чуй, відповідно до Податкового кодексу, з 1 липня органи ДФС нарахували майнові податки для фізичних осіб. 70% становить плата за землю. В області зареєстровані 314 тисяч землевласників і землекористувачів-фізичних осіб, тож податківці спрямували 270 тисяч повідомлень про нарахування 34 мільйони гривень податку за землю – протягом 60 днів, тобто, до 1 вересня, громадяни повинні сплатити податкові зобов’язання. Після цієї дати несплачені нарахування переходять в категорію боргу, відповідно збільшується сума штрафних санкцій та пені. Реєстр платників цього податку надавали сільським та міським радам для інформування волинян.

За станом на 1 вересня заборгованість зі сплати цього податку становила понад 15 мільйонів гривень. Значний приріст боргу спостерігають у Луцькому районі, Луцьку, Старовижівському, Горохівському, Ківерцівському, Рожищенському, Локачинському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коза Показати IP 11 Вересня 2017 15:23
Заплатили в сільраді. Ніхто навіть чеку не дав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus