USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни обирають військову професію

16 Червня 2014 12:45
Військова професія дедалі сильніше приваблює волинян. Хлопчі та дівчата охочіше вступають у вищі військові навчальні заклади. Про це повідомляє Слово Волині.

Цьогоріч значно більше волинян виявили бажання вступити у вищі військові навчальні заклади, ніж у попередні роки. Про це повідомили у Луцькому об’єднаному міському військовому комісаріаті.

Зі слів військовослужбовців, останнім часом, з огляду на зазіхання на територіальну цілісність нашої держави і гостру необхідність негайного розгортання засобів для національної оборони, українське військо почало відроджуватися, держава більше уваги приділяє розвитку Збройних Сил і зокрема підвищенню рівня професійної підготовки особового складу.

Старший офіцер відділу комплектування лейтенант Андрій Князьков розповів, що курсантами вищих навчальних закладів Міністерства оборони України можуть стати громадяни України з числа цивільної молоді віком від 17 до 21 року та військовозобов’язані, які не мають офіцерських звань, віком від 18 до 23 років. Зі слів офіцера, навчання у цих вишах є безкоштовним, а курсанти забезпечуються щоденним триразовим харчуванням військовою формою, належними умовами проживання, а також їм надається стипендія. Два рази на рік – зимою і влітку, курсанти мають відпустки.

Опісля закінчення вузу випускник гарантовано отримує роботу, а роки навчання зараховуються до загального військового стажу громадянина, тому для подальшої служби достатньо пропрацювати 20 років і мати право на пенсійне забезпечення у досить молодому віці. До того ж, після закінчення навчання курсанту присвоюється офіцерське звання і він гарантовано отримуватиме грошове забезпечення з надбавками відповідно до військового стажу.

Андрій Князьков розповів, що цього року значно більше волинян виявила бажання вступити у військові виші. Так, їхнє число налічує 36 людей, тоді як минулого року їх було на 6 менше. Варто зазначити, що серед охочих навчатися у військових вузах є і дівчата.

Військовослужбовці переконані, що українська армія дає хороші перспективи всім, хто бажає служити своєму народові. З їх слів, на часі технічне переоснащення і повне оновлення озброєння Збройних Сил України.

Для отримання детальнішої інформації про можливість вступу до одного з вищих навчальних закладів Міністерства оборони України необхідно звертатись в районні, міські або ж в обласний військовий комісаріат. Попередній відбір кандидатів на оформлення документів здійснюється у військових комісаріатах області до 4 липня року вступу.

«Ми завжди будемо раді допомогти всім, хто любить Батьківщину, здобути військову спеціальність та поєднати свою дою з армією для подальшої служби на благо України», - каже старший офіцер відділу комплектування лейтенант Андрій Князьков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Патріот Показати IP 16 Червня 2014 13:08
Хто не скаче-той москаль!
пу Показати IP 16 Червня 2014 13:56
коментар було видалено
Знаючий Показати IP 16 Червня 2014 14:05
"більше волинян виявила бажання вступити у військові виші" - вступають в гімно, а у виші поступають.
Андрій76 Показати IP 16 Червня 2014 15:01
У цьому випадку це одне й теж саме...
гість Показати IP 16 Червня 2014 16:23
Тролів штирить і ковбасить:) Давайте ще пузирів, тролі, мене це дуже тішить:)
Ирина Показати IP 17 Червня 2014 12:03
"Патріот-Хто не скаче-той москаль!"- А хто скаче, той козел! Фу,толерантный ты наш... после таких, как ты и все беды в Украине.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus