USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відзначили День військових капеланів

25 Жовтня 2017 13:37
Сьогодні в Україні відзначають День святителя Мартина Милостивого, єпископа Турського, покровителя військових священиків, тому військові капелани Волині сьогодні відзначають своє свято.

День військових капеланів відзначили святковою службою у Кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку 25 жовтня.

Так, священики з ГО «Військові капелани Волині» на чолі з її головою протоієреєм Михайлом Бучаком святковим строєм зайшли в приміщення Кафедральногособору, де відбулася спільна молитва.
«Ми дякуємо Богу за те, що він дав нам можливість в ці непрості часи разом з українським народом, з українським військом стояти на передовій боротьби за наше майбутнє. Я хочу подякувати кожному з вас, адже це був ваш вибір. Кожен з вас мав можливість сказати «так» або «ні». Я щиро дякую, що ви відгукнулися на заклик України, на заклик Бога, який каже, що немає більшого подвигу, як віддати душу за ближнього свого. Дякуючи Богу, ми всі живі, але кожен з нас готовий разом з українськими воїнами стати боронити рідний край, наших близьких та рідних. Стоячи в цьому соборі, ми можемо подякувати нашому духовному батьку Митрополиту Михаїлу за ту турботу й опіку, яку він надає нам. Сподіваємося, що наша молитва допоможе в найближчому часі здобути мир після звільнення своєї землі», - звернувся до військових капеланів Михайло Бучак.
Також громадська організація «Військові капелани Волині» отримала подяку від командира військової частини 1141 Національної гвардії України підполковника Гуртовського за душпастирську опіку, активну громадянську позицію та духовне виховання молоді.
Окрім того, військові священики помолилися за дужі загиблих біля стенду Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. Небайдужі перехожі також зупинялися біля стенду, аби разом з капеланами помолитися за загиблих Героїв.
«Те зерно, яке посіяне за незалежність України найкращими синами, дасть врожай в сотні разів більший, адже на їхньому подвигу сьогодні виховується нове покоління сучасної молоді, яке не знає рабства, яке хоче жити в незалежній Україні без духовної та політичної залежності від наших сусідів. Шлях здобуття незалежності триває 25 років і він тернистий. Ця війна – це зрілість нашої нації. Незалежно від того, чи ми розмовляємо українською, чи російською, насамперед ми служимо Богу та Україні, тому перемога буде за нами. Нехай пам’ять наших героїв спонукає нас до перемоги в незалежній Україні», - зазначив отець Володимир Присяжнюк.


Насамкінець відбулося покладання квітів до стенду Героїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 25 Жовтня 2017 19:11
Красави! Справжні козаки!
Док Показати IP 25 Жовтня 2017 21:22
Схожі на чеченів?
Sergiys Показати IP 25 Жовтня 2017 22:35
https://dom.ria.com/ru/Каталог/Продажа/Квартиры/Область/Днепропетровская/Город/Кривой Рог/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus