USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни хотіли розігнати активістів, які затримали бурштиношукачів?

22 Січня 2015 11:46
Під час патрулювання лісів Маневицького району, активісти Самооборони Волині упіймали чотирьох видобувачів бурштину. Трапилося це 3 січня, - повідомили у прес-службі активістів.

Як розповідають самооборонівці Володимир Авдієвич та Олександр Дмітрієв, під час рейду місцями потенційного видобутку бурштину в незаконний спосіб, активісти організації на відстані 50-ти метрів зафіксували дві групи зловмисників, які рили ями із метою видобутку бурштину.

Подія була зафіксована близько 14:00 понеділка 3 січня у районі сіл Будка, Рудка та Кам’януха Маневицького району. Коли видобувачі побачили самооборонівський патруль, то почали втікати із місця правопорушення. Тож, вдалося спіймати лише чотирьох.

Зі слів затриманих, усі вони родом із села Кам’януха.

Зловмисників спіймали під час викопування ям спеціальним спорядженням. Зі слів бійців Самооборони, в них були і сачки, і щупи. Більше того, в рюкзаку зловмисників зафіксували шматки бурштину різної величини.

Серед затриманих: Андрій Пилипчук, Руслан Таранюк, Віктор Шуліпа, Юрій Пилипчук.
Найстаршому з них – 27 років. Найменшому – 23.

Після затримання, самооборонівці викликали міліціонерів, щоб оформити протокол. У той час до активістів організації, які здійснили затримання, дійшли чутки , що уже збирається група місцевих жителів, аби прогнати самооборонівців. Мовляв, заважають їм робити свій місцевий бізнес.

Днями Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у волинському осередку Правого сектору "відхрестилися" від кришування бурштинових копалень. Активісти кажуть, що не чергуватимуть біля лісів, кар’єрів та копалень, оскільки такими справами повинні займатися правоохоронні органи та лісова охорона
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 22 Січня 2015 11:51
а хто то на останньому фото з автоматом? то так звана самооборона? до шпиги. а хто їм дозволив їздити по області і розмахувати автоматом? а потім скажуть помилилися, хоч стріляли в данильчука, як то було недавно. чи самі ж самообороні заважали шукати бурштин?
Назар до Анонім Показати IP 23 Січня 2015 10:42
Насправді ситуація діаметрально протилежна : самооборонівці охороняли копачів, а місцеві жителі прийшли їх виганяти.
полішук Показати IP 22 Січня 2015 12:41
Хлооопци,чужі в силі!
І це було б вірно Показати IP 22 Січня 2015 12:59
І тих і тих в Збройні Сили України!!!!!!!!!!!!!!!!
Санчез до І це було б вірно Показати IP 22 Січня 2015 19:29
Завдяки таким коментам складається враження, що ЗСУ це каторга і що там одна наволоч...Ви не праві, там такі не потрібні, це не патріоти...Слава нашим хлопцям на сході і ганьба злодіям
читач Показати IP 22 Січня 2015 13:58
що за фігню пишете.....ті чудікі з автоматами не надра охороняють а свій бізнес бурштиновий....де не лопатами а екскаватором копають..а це відганяють люд щоб не підпустити до своїх територій...
22 січня 2015 Показати IP 22 Січня 2015 14:09
Ця подія відбулась ще 03 січня, а пишуть лише сьогодні на День соборності. Щось тут не так...
не пацик до 22 січня 2015 Показати IP 22 Січня 2015 17:46
що не так ? день соборності -шахтарів із копанок і бурштиношукачів із ям : все так чого дивуватися : одні і другі так заробляють : і в одних і других е криша-пахан-бригадир- бухгалтер і піхота зі зброею :- просто нема влади

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus