USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волиняни можуть виїхати за кордон за внутрішніми документами, – прикордонники

19 Квітня 2022 17:13
У Волинському прикордонному загоні пояснили, як наразі відбувається виїзд українців за кордон і які потрібні документи.

Минулої доби в Україні було ухвалено два протилежні рішення щодо виїзду за кордон. Спершу прикордонна служба повідомила, що віднині виїхати з території України можна лише за наявності закордонного паспорта, проте уже увечері таке рішення відмінили.

Читати ще: Український закордонний паспорт піднявся у рейтингу за «мобільністю» у світі

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини речниця Волинського загону ДПСУ Маргарита Вершиніна підтвердила, що українцям дозволили виїжджати за кордон за внутрішнім паспортом.

«Враховуючи ситуацію, зараз дозволили перетинати кордон українцям на виїзд за внутрішніми паспортами, незалежно від того, тривають бойові дії чи ні на території області, де ці особи мешкають.

Також може бути ухвалено окреме рішення щодо пропуску в кожному конкретному випадку, коли громадяни прибувають на державний кордон. Те саме стосується і дітей. Тобто можуть ухвалювати рішення щодо пропуску за наявності інших документів, що підтверджують особу», – пояснила вона.

Наразі такі окремі рішення зазвичай ухвалюють щодо виїзду дітей, якщо вони мають лише свідоцтва про народження. Проте, додають у прикордонслужбі, все-таки краще, щоб у дітей були закордонні паспорти.

«Норма щодо вклеювання фотографій дітей у паспорт є застарілою і чинна для паспортів старого зразка, якщо вони ще дійсні. Якщо є можливість, то краще було б, щоб принаймні були вклеєні фото у такі документи. Проте зараз діти мають мати свої паспорти», – додала Маргарита Вершиніна.

Читати ще: Українцям продовжили можливість перетинати кордон за внутрішніми паспортами

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України за кордон виїхало понад чотири мільйони українців. Перші дні були надзвичайно важкими у пунктах пропуску, адже одномоментно там могли перебувати тисячі біженців. Задля того аби українці були у безпеці, навіть змінили правила виїзду: для них було не обов’язково мати закордонний паспорт і дорослим, і дітям. Також було спрощено правила вивезення домашніх тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus