USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни на колінах прощалися з Героєм Андрієм Ліщиною

22 Червня 2016 20:22
Бійця 53-ої бригади Андрія Ліщину поховали в рідному селі Звиняче Горохівського району. Волиняни на колінах віддали останню шану Герою.

Про це повідомляє Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, тіло загиблого бійця, який не дожив до демобілізації менше, ніж тиждень, привезли на Волинь сьогодні, 22 червня. Андрій помер у лікарні 20 червня від отриманих опіків, не сумісних з життям.

Колона з тілом Андрія затрималась майже на шість годин через несправність автомобіля. Проте друзі, знайомі та усі небайдужі дочекалися бійця на Рівненському кільці, при в’їзді в Луцьк.

Потому колона з автомобілів у супроводі поліції проїхалась по місту маршрутом: Рівненська, проспект Волі, Центр, вулиця Шевченка, Ковельська та Львівська. Звідти колона рушила до рідного села Героя – Звиняче, Горохівського району. По дорозі від Луцька з кожного села виходили люди та навколішках зустрічали військовослужбовця. Діти кидали під автомобіль із загиблим квіти. Активісти із прапорами зустріли тіло військовослужбовця поблизу села Угринів. Опісля кортеж із 70 автомобілів рушив в Горохів.

На головній площі Горохова, біля стели Героїв Небесної Сотні, відправили службу. Півтисячі небайдужих людей вийшли зустріти військового – діти з лампадками та квітами, жінки у чорних хустинах, чоловіки мовчки хилили голови. Після молитви за упокій душі знову лунало трагічне «Плине кача…».

На в’їзді в рідне село сотні людей знову навколішках та схиливши голови віддали останню шану загиблому. Діти плакали та кидали під автомобіль квіти. До рідної хатини бійця супроводжували рідні та друзі.

Однокласники згадують Ліщину як надійного та щирого друга. Кажуть, що мають за честь бути знайомими з ним. Односельчани бідкаються за втратою. Розповідають, що Андрій був працьовитою людиною і шкодують, що він не дожив якийсь тиждень до демобілізації.

В Андрія залишилася дружина та двоє дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
земляк Показати IP 22 Червня 2016 22:33
я. не розумію, навіщо говорити неправду.!!!!!!!!!!!!! при в'їзді у село,Андрія зустрічало багато односельчан встеляючи дорогу квітами, Усі навколішках:діти місцевої школи, жителі сусідніх сіл.. Місцевий св'ященник о. Сергій, разом із св'ященослужителями сіл: Терешківці, Несвіч, Холонів, Красів, ...відслужили Літію, У покійного є два щвагра св'ященнослужителі у Маневицькому та Рожищанському районах. Його дітки відвідують недільну школу при місцевому храмі. !!!! Андій зостався без тата у віці 2 роки. І виріс він вірним християнином, хорошою та працювитою людиною та справжнім патріотом. Усіх бажаючих провести в останню дорогу нашого Героя просимо приїхати У Свято-Миколаївський храм с. Звиняче 23,06.2016р. на 10,00 . Відбудеться Божественна Літургія та чин поховання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus