USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни організували схему незаконного переправлення через кордон «євроблях»

2 Квітня 2018 11:25
Оперативники Держприкордонслужби викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів іноземної реєстрації та їх подальшої легалізації на території нашої держави. Також було встановлено коло осіб, які незаконно і зухвало взяли на себе повноваження державних органів.

Наразі підтверджено незаконне ввезення через пункт пропуску «Ягодин» 131 транспортного засобу, повідомляють у Держприкордонслужбі.

Під час розслідування, що тривало більше року, вдалося встановити усіх членів протиправної групи. Крім того, чітко з’ясовано механізм здійснення протиправної діяльності, який полягав у незаконному ввезенні в Україну з Польщі автомобілів польської і литовської реєстрації. При цьому використовувалися підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби і митниці про перетин кордону.

Після формування доказової бази на завершальній стадії документування за дорученням органів прокуратури оперативними підрозділами із залученням спецпідрозділу Держприкорлонслужби «Дозор» 30 березня проведено обшуки у приватних господарствах Любомльського району Волинської області, а це – 7 фігурантів справи. Як результат, повністю підтверджено злочинну діяльність і вилучено ще ряд транспортних засобів та велику кількість речей і предметів, які буде використано в якості доказів у суді.

Зокрема, у ході обшуків виявлено 4 незаконно ввезених транспортних засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів. Також знайдено окремі елементи відтисків і штампів на українській і польській мовах, що використовувались для підробляння різних документів, підроблені печатки польських нотаріусів, більше 1 тисячі бланків контрольних талонів, понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі, в тому числі і підроблені бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу.

Вилучені транспортні засоби, предмети і речі, що мають значення для кримінального провадження, як речові докази, передано компетентним органам.

Слідчі дії тривають, вивчається питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій учасників протиправної групи з урахуванням виявленої доказової бази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Віца Показати IP 2 Квітня 2018 11:39
І невже ні один митник до цього не причетний? Не вірю! Без митників і погранців таке зробити нереально!
Анатоль_ до Віца Показати IP 2 Квітня 2018 13:47
всі “бляхи” такі. всі незаконні, 100%, всі хочуть халяву, так і матір рідну за халяву продадуть.
евробляхар Показати IP 2 Квітня 2018 13:49
не поділилися просто з митниками і "чорними" за ввезення от і накрили контору
Док Показати IP 2 Квітня 2018 13:50
Всі знали а зараз викрили блін , хто це може бути , ойойой . клоунада .бридкотчитати таке
мдаа Показати IP 2 Квітня 2018 14:30
а людина купляє ту машину, і надіється шо дадуть розтаможити. але ніхто не думає про те, чому така різниця в чисельності блях між офіційною інформацією влади (425 тисяч) і інфою Автоєвросили (1,5-2 млн). ото дадуть 425 тисяч розмитнити, а інші мільйон - можуть на серйозний штраф попасти, через своє бажання зекономити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus