USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни пікетували РДА через медичну реформу

10 Лютого 2016 08:25
Жителі сіл Смідин, Кримне та Сереховичі Старовижівського району пікетували місцеву райдержадміністрацію із вимогою не реорганізовувати дільничні лікарні. Голова райдержадміністрації запросив людей у приміщення і пообіцяв, повернутись до цього питання на найближчій сесії райради.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція Національної телекомпанії.

Повага, уважне ставлення до хворих − так характеризують колектив місцевої дільничної лікарні мешканці села Смідин Старовижівського району. Окрім медичної допомоги, у стаціонарному відділенні для пацієнтів завжди було збалансоване харчування, і овочами медзаклад забезпечували самі жителі села. Смідинська дільнична лікарня обслуговувала шість навколишніх сіл.

Та нещодавно депутати Старовижівської районної ради підтримали ініціативу районної держадміністрації і своїм рішенням реорганізували цю дільничну лікарню в амбулаторію сімейної медицини. Іншими словами, стаціонарного лікування у Смідині не буде, лише амбулаторне. За необхідності хворі будуть госпіталізовані у Старовижівську райлікарню.

Це селянам не сподобалося. Отож, вони й організували акцію протесту біля Старовижівської райдержадміністрації.

Голова Старовижівської райдержадміністрації Анатолій Бринчук запросив присутніх у приміщення, де спробував з’ясувати причин незадоволення. Він запевнив, що люди не залишаться без медичної допомоги, а реорганізацію дільничних лікарень назвав вимушеним кроком, адже на їх утримання не вистачить коштів. Це основний мотив нововведення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Скептик Показати IP 10 Лютого 2016 08:58
люди і досі ніяк не розуміють, що йде тотальне винищення нації, в тому числі й таким чином. Хотіли євросоюзу -- майте, саме так там налагоджена медицина -- маєш гроші, лікуєшся. не маєш -- помирай. Ви ж цього хотіли. коли прагнули в цивілізований капіталізм? То може розвидниться хоч трохи!
лучанка до Скептик Показати IP 10 Лютого 2016 09:52
"Пане" скептик, ви були у європі? Там діє страхова медицина, якої у нас немає. Людям роблять операції безкоштовно, за рахунок страхових внесків. І про такі операції у нас навіть за шалені гроші можна тільки мріяти. А лякати людей "цивілізованим капіталізмом" ,не знаючи що це таке , може тіль сепаратист.
Олександр Показати IP 10 Лютого 2016 10:57
В цій неоднозначній і складній ситуації з місцевою медициною найгірше те, що на емоціях простих людей вчергове роблять собі піар місцеві політикани, що залишилися без крісел.
віра Показати IP 10 Лютого 2016 13:51
Брехуна бринчука лікувати тою сімейною медициною всі люди чули як обіцяв відкрити лікарню в смідині а тепер всі люди брехуни а він цар але і на таких управу найдемо він не знає з ким звязався.
киів Показати IP 10 Лютого 2016 17:03
шановний А. Бринчук ! поверніть автомобіль швидкоі допомоги в Сераховичі!!!!
киів до віри Показати IP 10 Лютого 2016 17:11
борітеся бо буде як в Сераховичах !закрив аптеку!.забрав авто швидкоі допомоги!. з лікарні зробили невідомо що!.закрили філію "Ощадбанку" а дит садок тільки обіцянки! не можна вірити жодному слову!!
киів до лучанки Показати IP 10 Лютого 2016 17:22
я щиро радію вашому оптимізму! в мене на роботі е страхова медицина!! Але кожного року змінюються "компаніі" і звичайно зникають безслідно з нашими коштами і полісами! а запломбувати зуб в Киеві коштуе до 2тис грив! поліс не діе! до речі я працюю на державному підприемстві!! я не проти Европи але ми не в Европі!!
лучанка до киів до лучанки Показати IP 10 Лютого 2016 21:00
наша страхова медицина на даний час така ж ,як і влада. керівництво фірми вносить кошти нібито за страхування працівників а самі отримують всі послуги безкоштовн включаючи фітнес салони і масажні кабінети. я за дійсно страхову медицину. і тоді люди зможуть лікуватись.
Сераховичі Показати IP 10 Лютого 2016 17:43
СЕРАХОВИЧІ!!!! підтримайте всіх тих хто відстоює і Ваші права вже другий день на площі!!!!
андрій луцьк Показати IP 11 Лютого 2016 17:40
і що маємо на виході! яку суму витрачають на авто швидкоі допомоги з Сераховичів-яке не відомо де а на балансі мабуть в Сераховичівській лікарні???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus