USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни просять законсервувати полігон на Брищенському сміттєзвалищі

15 Червня 2016 17:04
На Брищенське сміттєзвалище, що у Луцькому районі, з минулого тижня почали приїздити сміттєвози зі Львівщини. Сміття, яке збирали на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів.

«Сьогодні Львову допомагає вся Україна. Ми – найближчі сусіди, і ми не можемо їм відмовити. Навіть в Житомир возять. Насьогодні я дозволив три машини ще привезти. Але це сміттєвози, які возять звичайне сміття, а не пресоване. Це відбувається через домовленість між міськими головами Луцька і Львова», – каже директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич, - повідомляє «Громадське.Волинь».

Однак ніхто не анонсував той факт, що Луцьк, нібито, простягнув руку допомоги Львову у боротьбі зі сміттям.

Ця ситуація вкотре нагадала про питання необхідності закриття одного з полігонів. Місцеві мешканці наголошують, що сміттєзвалище давно вичерпало свої можливості. Сміттєсортувальна лінія, яку тут відкрили у серпні 2015-го, не справляється з обсягами роботи. Кажуть, що користі від неї мало. На сміттєзвалищі утворюються фільтрати, збирається та накопичується так звана мертва вода. Окрім того, сміттєзвалище перетворилося на розсадник безхатьків, які перебирають відходи і збувають їх, щоб придбати спирт.
«Полігон мав бути законсервованим ще торік. Але цього не зробили. Люди збунтувалися, почали говорити, що треба щось робити. Тому це питання піднімаємо на зборах, на сесіях, комісіях, але нас не чують. Зараз вимагаємо, щоб засипали сміття і один полігон закрили до липня», – каже депутат Рокинівської селищної ради Олег Лукашевич.

Селяни вже не вірять бізнес-пропозицям, що стосуються переробки або утилізації сміття. Нещодавно запропонували встановити там піч, що спалюватиме тверді побутові відходи. Однак, люди проти. Прогнозують, що піч буде отруювати їм повітря. Фільтри дуже дороговартісні і підприємець буде на цьому економити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 15 Червня 2016 21:19
Я думаю в Романюка двір пару машин прийме. Ще трохи і люди під його двері почнуть сміття носити чи возити. І правильно зроблять! Вже давно міг побудувати сміттєпереробний звод і зробити людям добро. Але ж кожен хоче щоб це була його власність і не можуть домовитися.
полюх Показати IP 16 Червня 2016 16:07
НІ! НЕ можна! Ще не все сміття перевезли зі Львова!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus