USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волиняни просять закрити завод

25 Квітня 2014 13:00
Ковельчанам докучає сусідство з ДП «Ковельський державний завод кормових додатків «Ветсанзавод».

Про це повідомив у своєму запиті депутат облради Віктор Радчук під час 25 чергової сесії облради сьогодні, 25 квітня.

Зі слів депутата, мешканці Ковеля скаржаться на забруднення атмосферного повітря, яке спричиняє ДП «Ковельський завод кормових додатків «Ветсанзавод». Ковельчани вимагають його закриття.

«Завод належить до 1 класу небезпеки, захисна зона в 1000 метрів не витримана. Завод виробляє корми для тварин. Для цього переробляються неякісні продукти харчування, продовольча сировина, відходи тваринного походження. Щороку завод утилізує 3,5 тисячі тон таких відходів», - пояснює він.

Завод постійно потребує оновлення технологічного обладнання, у 2012 році заводу виділили близько 170 тисяч гривень, але цього мізеру, мовляв, недостатньо для модернізації підприємства.

Депутат запропонував депутатам вивчити це питання, створити спеціальну комісію. Вона б проаналізувала ситуацію на самому заводі. Комісія мала б визначитися, скільки потрібно профінансувати першочергових завдань для поліпшення обладнання на підприємстві, аби сморід і викиди не дошкуляли місцевим мешканцям, а екологія не страждала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus