USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волиняни відреставрували раритетні кулемети

29 Вересня 2015 14:25
До виставкової зали Ковельського історичного музею повернулись експонати, які перебували на реставрації у пошукового загону «Відродження». Ще торік, коли командир загону, підполковник Збройних Сил України Вадим Дорофєєнко привіз експонати із зони АТО, міський голова Олег Кіндер звернувся до пошуковців з проханням відреставрувати кілька музейних раритетів: ручний кулемет Дегтярьова зразка 1927 року, пістолет-кулемет Шпагіна зразка 1944 року і станковий кулемет «Максим» зразка 1906 року. Про це повідомляють у Ковельському міськвиконкомі.



Зі слів підполковника Дорофєєнка, пошуковий загін під його керівництвом не вперше займається реставрацією військової зброї. Ремонтувати експонати з Ковельського музею було цікаво та водночас складно. Адже запчастини до них сьогодні відшукати неможливо. Тож довелося виготовляти усе власноруч. Чищенням та підготовкою зброї до реставраційних робіт займався заступник командира загону Ігор Мизовець, токарні роботи виконав син померлого волонтера, ковельчанин Роман Чилій, зварювальними роботами та фарбуванням займався член пошукового загону та волонтер Володимир Галазюк, запчастини з деревини виготовляв Роман Жабюк.

Роботою пошуковців задоволені й працівники музею. Головний зберігач фондів Мирослава Мороз каже, що зразки зброї, а точніше її частини, експонувалися в музеї понад двадцять років. Фрагмент кулемету «Максим» працівники привезли з села Уховецьк, коли там закривали місцевий музей та передавали експонати в інші установи. Кулемет Дегтярьова знайшли у Скулинському лісі приватні особи, які й привезли його до Ковеля.

«Друге» життя раритетній зброї дали реставратори пошукового загону «Відродження» ДП «Волинські старожитності». Власними силами вони виготовили та встановили відсутні запчастини, пофарбували та відновили первозданний вигляд.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сем Показати IP 29 Вересня 2015 14:30
Вкрали тут http://www.pravda.lutsk.ua/ukr/news/82008/ І помилки не соїзволили виправити. А лають владу. Позор вам, ВН.
Анонім до Сем Показати IP 29 Вересня 2015 14:56
а може то волинській правді позор, що та навідміну від ВН не поставила посилання на першоджерело. ???
qer Показати IP 29 Вересня 2015 14:46
Станковий кулемет Максим, а не танковий
Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 17:02
"Адже запчастини до них сьогодні відшукати неможливо." Запчастини до вищезгаданих зразків можна відносно нескладно відшукати при потребі, навіть складського зберігання. І, це: Стаття 263. Незаконне поводження із зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. 1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, РЕМОНТ, передача чи збут вогнепальної зброї (...) - караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.
а яка ціль Показати IP 29 Вересня 2015 17:41
в рекламі російськоі зброі
Анонім до а яка ціль Показати IP 29 Вересня 2015 19:37
Зброя не російська, а радянська.
а радянська нащо.... Показати IP 29 Вересня 2015 21:01
в незалежній

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus