USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни з 24-ої бригади досі не мають бронежилетів

30 Вересня 2014 17:15
Семеро бійців з Волині, які воюють у складі 24 бригади, не мають практично ніяких засобів захисту.

До цього часу двоє із цих "забутих" волинян не мають навіть бронежилетів.

Про це написала у Фейсбуці волинянка Ната Толмачева, яка розмовляла з сержантом Іваном Лавренчуком.

З її слів, хлопці багато не просять: 2 бронежилети, рукавиці тактичні, окуляри, форму, взуття. Завдяки волинським волонтерам їм уже відправили сім карематів, сім "розгрузок" та сім пар наколінників. Через відсутність розвантажувальних жилетів раніше хлопці носили усі речі на поясі.

«Тільки що мала дуже болючу розмову з сержантом Іваном Лавренчуком, який зараз є на Яворівському полігоні. вже трохи часу назад чисто випадково знайшла собі сім "потіряшок" з 24-ї. їх там реально сім волиняк. і вони нікому не потрібні. в них нема нічого... тобто реально нічого.. до цього часу два бійці не мають броніків. як на мене, це вже дуже показово. Роман Мартинюк підказав звернутись з заявою до новоствореного фонду "Волинь 2014", але далі заяви справа не пішла чомусь. тим більше, що писалось дві заяви, одна з них була на матеріальну допомогу для сім'ї того ж Лавренчука, адже його син лежить в лікарні з діагнозом гепатит С, про який взнали буквально недавно, коли хлопець пішов подавати документи в військове училище. грошей на лікування треба багато, а де їх в селі взяти, мама плаче, бо не в змозі допомогти ні сину, ні чоловіку. складно шукати допомоги для цих хлопців, бо в нас в основному всі орієнтувались на 51-у. і я дуже дякую Andrew Ohremchuk і Vadym Kurylovych і @Andriy M Khay(тучка-тучка) за те, що вони відгукнулись і самі відправили хлопцям "Новою поштою" сім карематів, сім розгрузок та сім пар наколінників. Іван щойно відзвонився, і дякував за передачу, особливо за розгрузки, бо раніше хлопці носили все те добро на поясі.. але за словами подяки чулося стільки гіркоти та образи.. приїздять волонтери з Львова, Франківська, Тернополя... тільки наших немає.. хлопці чують себе непотрібними та покинутими.

сьогодні їх мали переводити в інше місце, про це Іван сказав мені ще в 9 ранку. цілий день на вулиці, і вони ще досі - це вже восьма вечора, нікуди не поїхали. непотрібні командирам, непотрібні волонтерам... лиш на м'ясо потрібні - ось про що вони думають.

гірко мені це чути, боляче. Oksana Khmilevska дала добру пораду і я зразу нею скористаюсь: картка привату 4149 4978 1619 6440 Іван Лавренчук», - написала Ната.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus