USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни заборгували за комуналку майже мільярд гривень. Інфографіка

4 Лютого 2021 10:44
Левова частка боргів за житлово-комунальні послуги – плата за постачання та розподіл природного газу.

Станом на 31 грудня 2020 року заборгованість жителів Волинської області з оплати житлово-комунальних послуг склала 957,3 мільйона гривень. Про це інформує Державна служба статистики.

Найбільше – 617 мільйонів гривень - волиняни заборгували за постачання та розподіл природного газу. Майже 139 мільйонів – за постачання теплової енергії та гарячої води, 112 млн боргують за електроенергію та її розподіл. Крім того, 57,3 мільйона гривень волиняни не сплатили за водопостачання та водовідведення, 19,9 млн грн – за управління багатоквартирними будинками і 11,8 мільйона гривень – за поводження з твердими побутовими відходами.
До слова, згідно з даними ДКП «Луцьктепло», станом на 14 січня в Луцьку мешканці боргували за надані послуги 96,968 мільйона гривень.

Крім того, Держстат повідомив, що у грудні 2020 року на Волині уклали 185 договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості за житлово-комунальні послуги на загальну суму 791 тисяча гривень.

Загалом в Україні станом на 31 грудня заборгованість населення за поставку і розподіл природного газу склала 31,5 млрд гривень, за поставку теплової енергії та гарячої води – 24,1 млрд гривень, за поставку і розподіл електричної енергії – 6,1 млрд гривень, за централізоване водопостачання і водовідведення – 5,7 млрд гривень, за управління багатоквартирним будинком – 5,1 млрд гривень, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 1,1 млрд гривень.

У грудні 2020 року нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в Україні склали 28 млрд гривень. Це на 26,7% більше, ніж у листопаді (22,1 млрд гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Павлик Морозов Показати IP 4 Лютого 2021 11:24
А хіба відповідні контролюючі органи України, ведуть якусь роботу у цьому напрямку? Ніхто не проводить роботу, ніхто ніколи не заставить населення платити за комунальні послуги: за газ, за електроенергію, гарячу, холодну воду, якщо людина чи сім'я не бажає платити при тому, що навіть мають гроші. Я знаю одну сім'ю алкашів, по старій адресі, коли я проживав по вулиці Грабовського, буд.7, які не платили 18 років, і досі не платять за квартиру. Іхній борг вже перемайнув за 100 тисяч грн. Цій сім'ї (ЖЕК) комунальне підприємство № 2 відрізало та заварило повністю центральне опалення і гарячу воду, але газ, холодну воду і світло залишили. І таких по м. Луцьку можна нарахувати більше 1000 сімей. То як ви гадаєте, хто буде платити за таких боржників? А платитимуть і зараз платять прості люди, у яких немає заборгованності по комунальних платежах. Ось тому наша влада і придумали для тих, хто платить 100% за послуги, всілякі там: транспортування газу по трубах, додаткові кофіцієнти, надбавки, тарифи. Ось тому кожного кварталу у платіжках нові тарифи, накрутки. Ось тому українська влада, знаючі про такі велики суми боргу за житлово-комунальні послуги, придумує як позбавитись цієї проблеми за рахунок того населення України, яке ще добросовісно платить.
володимир Показати IP 4 Лютого 2021 12:02
а я зробив для працівників волиньгазу вхід платний за зняття показникіів лічильника 200 грв
Дідо Показати IP 4 Лютого 2021 13:21
До Володимира Дідо каже що ти чоловіче козак тако само дідо теж собі зробить. А ше дідо каже шо остатнім часом закрепко дерти взялися..Деруть зелені патріоти як перед кінцем світу Подивіться на ті рожи ситі упітанні шо ти м газом керують.Скоро в городі будем на дрова переходити з їхнім газом смердючим. Газ який по конституції належить громадянам України мені громадянину України продають по скільки??? В знаєте чого? Бо купка бандюг присмоктались до великої газової тіті. Так шо з платежами дідо мислить краще не буде.а буде фіаско.
Отакої Показати IP 4 Лютого 2021 13:51
Павлику,здай сусіда і тобі зарахується."Ти готов,завжди готов".Все це ілюзії,фантазії і маніпуляції.Ми на шляху дикого капіталізму.Всі це проходили,прийшла черга і до нас.Будуть плачі, стогони,виселення з житла,боротьба за працю,кусок хліба і ще більше розшарування" суспільства",якого немає.
Platon Показати IP 4 Лютого 2021 13:58
....доставка газу..... Вчора приходив до мене чоловічисько, приніс на плечах (доставив) мішок газу. Я спрямував його у напрямку чоловічих статевих органів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus