USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни здали майже 500 одиниць нелегальної зброї

3 Жовтня 2017 14:42
Близько 90% незареєстрованої гладкоствольної зброї під час місяця добровільної здачі власники реєструють.

Про це йшлося 3 жовтня під час брифінгу за участі заступника керівника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергія Козака, тимчасового виконувача обов’язків заступника керівника ГУНП у Волинській області, керівника слідчого управління Максима Новицького та керівника сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Ярослава Троця.

Нагадаємо, із 1 до 31 жовтня на Волині триватиме місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових матеріалів і засобів самооборони.

Так, Сергій Козак повідомив, що під час попереднього місячника добровільної здачі зброї, який тривав із 1 до 30 квітня 2017 року, громадяни до органів Національної поліції у Волинській області здали 155 одиниць вогнепальної зброї, 3 мисливські нарізні карабіни, 1 нарізний карабін армійського зразка, 2 пневматичні рушниці, 5 одиниць холодної зброї, 144 одиниці мисливської гладкоствольної зброї, 40 газових пістолетів-револьверів, 11 пристроїв травматичної дії, 527 різних боєприпасів до вогнепальної зброї, 136 снарядів і 2 гранати армійських зразків.

Окрім того, як відзначив Сергій Козак, якщо із якихось причин особа не може власноруч принести до правоохоронних органів незареєстровану зброю для її здачі, можна зателефонувати до найближчого відділення Національної поліції та повідомити про місце, де зберігається така зброя. Правоохоронці, своєю чергою, виїжджатимуть на виклики, обстежуватимуть територію та вилучатимуть зброю.

«Наше завдання – зменшити кількість незареєстрованої зброї в області», – сказав керівник головного управління Національної поліції у Волинській області та додав, що у випадках, коли зброю «засвічують» у фото та відео в мережі, правоохоронці теж з’ясовують, чи вона зареєстрована.
Ярослав Троць нагадав, що власникам зареєстрованої зброї потрібно вчасно продовжувати терміни дії дозволів на носіння та зберігання зброї (кожні три роки). Для цього їм необхідно написати заяву, подати копію паспорта, медичну довідку, договір страхування та оплатити квитанцію (9 гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus