USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волиняни» зіграють у футбол заради дружби

29 Квітня 2016 09:01
Футболісти дитячої футбольної школи луцької «Волині» візьмуть участь у четвертому сезоні Міжнародного дитячого соціального проекту «Футбол для дружби». Про це стало відомо під час відкритого тренування, яке провели футболісти «Волині» із вихованцями ДЮФШ «Волинь», зокрема із командою U-14, - повідомляє клубна прес-служба лучан.

Сергій Кравченко, Редван Мемешев та Артем Шабанов зіграли товариський матч проти команди тренера Олександра Антонюка. Гравці основного складу «Волині» протистояли майбутнім учасникам дитячої Ліги чемпіонів разом із дівчачою командою студенток Східноєвропейського університету.

І хоча ідеєю товариської гри було насамперед спілкування та презентація команди, що представлятиме Україну в Мілані, але спортивна складова не перебувала в тіні. Тільки на останніх хвилинах дівчата і тріо з основи «хрестоносців» зрівняли рахунок, а в серії пенальті все вирішили другі додаткові удари. 4:3 – студентки плюс «КраваШабаРед» перемогли нашу U-14.


«Ми домовилися із хлопцями, які поїдуть у травні до Мілану, що дотримуватимемося ключових цінностей проекту «Футбол для дружби» щодня, не тільки під час турніру. Дружба, рівність, справедливість, здоров'я, мир, відданість, перемога, традиції і честь — все це робить нас не тільки хорошими футболістами, але й людьми», - розповів після гри капітан Волині U-14 в цьому матчі та на турнірі в Мілані Влад Сизик.

Нагадаємо, що торік ця ж команда в Берліні вперше репрезентувала Україну на форумі «Футбол для дружби». Юні футболісти мали можливість поспілкуватися зі своїми однолітками з інших країн, а також з відомими спортсменами і діячами культури.

По завершенні форуму учасники проекту традиційно відвідують фінальний матч Ліги Чемпіонів УЄФА. Цього року юні «волиняни» разом із кількома сотнями їхніх ровесників з усього світу зможуть переглянути фінал Ліги чемпіонів на «Сан Сіро».

Щороку географія проекту помітно розширюється. У цьому сезоні до нього вперше приєдналися команди з країн Африки та Південної Америки, виросло число команд з країн Азії. У порівнянні з минулим роком загальний список країн-учасниць «Футболу для дружби» збільшився з 24 до 32, а з початку реалізації проекту він виріс в 4 рази. Цього року до списку увійшли: Австрія, Азербайджан, Алжир, Аргентина, Вірменія, Білорусь, Бельгія, Бразилія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, В'єтнам, Німеччина, Іспанія, Італія, Казахстан, Киргизстан, Китай, Нідерланди, Польща, Росія, Сербія, Сирія, Словаччина, Словенія, Туреччина, Україна, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Японія.

В рамках сезону відбудеться кілька традиційних заходів: 25 квітня в країнах-учасницях проекту відбудеться Міжнародний день футболу і дружби, 27 і 28 травня в Мілані відбудуться Міжнародний турнір з вуличного футболу і Міжнародний дитячий форум «Футбол для дружби».

Ключовою подією форуму стане присудження спеціальної нагороди проекту «Футбол для дружби» - Кубка дев'яти цінностей - одному зі світових професійних футбольних клубів за найбільшу відданість цінностям проекту. Кубок дев'яти цінностей, який вручають учасники проекту« Футбол для дружби», - фігура юного футболіста, який тримає в руках земну кулю у вигляді футбольного м'яча.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus