USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин облаштував на власній землі пісочний кар’єр. Він заплатить 4 тис. штрафу

20 Грудня 2021 08:00
Волинянин заплатить чотири тисячі гривень штрафу за те, що облаштував на власній землі пісочний кар’єр, попри те що вона була призначена для ведення сільського господарства.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду Волинської області.

З листопада 2015 року уродженець села Краснилівка колишнього Камінь-Каширського району є власником земельної ділянки сільськогосподарського призначення в урочищі Дубицьке, площа – 2 гектари.

Читати ще: Волинянин, який викопав ставок на власній землі, заплатить 1,5 тис. штрафу

З весни 2016 року по травень 2018-го волинянин, не змінюючи цільового призначення, за допомогою спеціальної техніки зняв на земельній ділянці родючий шар ґрунту на площі 0,79 га та облаштував кар`єр для видобування піску. Загалом було видобуто піску об`ємом 17384,10 метра кубічних. Такі дії власника землі призвели до того, що вона втратила родючість.

Відзначимо, що власник землі не мав для цього спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі.

У суді обвинувачений підтвердив, що володіє ділянкою з 2015 року, однак зазначив, що ґрунт на земельній ділянці був неродючим. Коли він отримав ділянку, то на ній вже була яма. Хто облаштував на його земельній ділянці кар`єр для видобування піску та займався його видобутком в урочищі Дубицьке, обвинуваченому невідомо.

Читати ще: На Волині підприємець, який вирив ставок на земельній ділянці сина, заплатить штраф

Проте свідки у суді повідомили, що до придбання землі обвинуваченим на ній були людські городи. Також вони розповіли, що неподалік ділянки були затримані вантажні автомобілі, які возили пісок. Обвинувачений, який висловлював претензії щодо затримання авто, казав, що пісок возять з його території.

Тож після дослідження доказів та допиту свідків суд визнав волинянина винним та призначив йому покарання у виді штрафу 4 тисячі 80 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Слава укрСуду! Показати IP 20 Грудня 2021 08:25
Найгуманнішому в світі! 1 машина піску може коштувати більше.
Чесний дурень Показати IP 20 Грудня 2021 11:14
З такими покаранням суддія та в рот н**рати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus