USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин поширив відео переміщення техніки ЗСУ у мережі: за це його судили

7 Січня 2023 23:02
Луцький міськрайонний суд виніс вирок волинянину, який незаконно зафільмував переміщення військової техніки та виклав відео назагал у мережу.

Як йдеться у матеріалах справи, торік на КПП, що на виїзді з Луцька, чоловік зафіксував на відео переміщення техніки Військово-повітряних сил Збройних сил України, а саме: літального апарату ВПС ЗС України, що здійснював посадку. Зауважимо, що в Україні в умовах воєнного стану заборонено фіксувати та викладати у мережу фото й відео пересування української техніки.

Того ж дня, перебуваючи у селі Оконськ, волинянин поширив у соцмрежі зняте відео. Цим самим він надав вільний доступ до інформації щодо переміщення техніки ВПС Збройних сил України, яка не розміщувалася у відкритому доступі Міноборони чи Генштабом, з можливістю ідентифікації цього переміщення та подальшого розташування на місцевості, невстановленому колу осіб.

Згодом між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості.

У підготовчому судовому засіданні обвинувачений беззастережно визнав свою вину та повністю підтвердив обставини вчинення правопорушення. У вчиненому щиро розкаявся.

Суд затвердив угоду та призначив чоловіку п'ять років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування основного покарання з випробуванням, якщо він протягом року не вчинить нового кримінального правопорушення.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 7 Січня 2023 23:26
через цю тупість загинули люди, а йому дали тільки умовний термін...
Андрій Показати IP 8 Січня 2023 00:06
Ну ось тепер навіть ті хто не бачив відео знають, що таке відео було і які ВЧ функціонують ... Якщо прилетить знову ракета в ті місця які він фіксував покарають його чи ті ЗМІ та пресслужби яі це тиражували?
Лучанин до Андрій Показати IP 8 Січня 2023 10:32
мова про березень місяць... туди вже прилетіло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus