USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин спіймав злодіїв, які обікрали його авто, а поліція їх відпустила

2 Грудня 2017 20:52
У Володимирі-Волинському чоловік вийшов з автомобіля за цукерками і залишився без значної суми коштів. Незважаючи на встановлену систему безпеки, за кілька хвилин злодії відчинили його авто та викрали гаманець. Злочинці на волі і далі діють за пропрацьованою схемою, інформує БУГ.

3-го листопада, ввечері, повертаючись додому, чоловік під’їхав до супермаркету. Поруч залишив припаркований автомобіль та пішов купувати цукерки дитині. Коли вийшов з магазину, нічого не підозрюючи, відчинив автомобіль, який був на сигналізації і поїхав.

Приїхавши під свій будинок помітив, що з авто зник гаманець, у якому були купюри на суму 40 тисяч гривень.

Наступного дня чоловік написав заяву до поліції. Сумніваючись у оперативній та сумлінній роботі правоохоронних органів, вирішив паралельно провести власне розслідування.

Громадянину вдалося вилучити записи із камер відеоспостережень магазину. За три дні після крадіжки самостійно відшукав злочинців та зловив їх на “гарячому” під час вчинення подібного злочину. Чоловік зателефонував до поліції та вказав місце перебування злодіїв.

Таким чином, 6-го листопада правоохоронці за допомогою постраждалого затримали 2-х осіб. Один із них – раніше судимий за крадіжки. При затриманні у них вилучили пристрій для злому сигналізації автомобіля, батарейки до нього та пневматичний пістолет.

Злочинці орудують за пропрацьованою схемою. Під’їжджають до магазину та вичікують на жертву. Коли водій лишає автомобіль і йде щось купувати, його авто відкривають за допомогою спеціального сканера.

Поки один сідає у авто і порпається у пошуках цінного, інший – з телефоном заходить до магазину та повідомляє про ситуацію. Людина лишає своє речі на кілька хвилин у захищеному сигналізацією автомобілі, нічого не підозрюючи, адже йде не надовго. І навіть відразу не помічає, що його обікрали.

Не потрібно навіть особливих зусиль для скоєння крадіжок з допомогою сканера. Злодію лише необхідно знаходитися поруч та встигнути увімкнути сканер до того, коли хтось з автовласників скористається своїм брелоком для ввімкнення сигналізації. Цей процес займає лічені хвилини.

І далі, найцікавіше – затриманих у Володимирі-Волинському крадіїв відпустили, мотивувавши “недостатньою доказовою базою”.

Із перевірених джерел інтернет-виданню “БУГ” відомо, що відбитків із автомобіля не брали, слідчий експеримент із сканером не проводили. І навіть за наявності свідка, який може упізнати злочинців – упізнання не проводили. Бо згідно чинного законодавства вони мають право відмовитися від упізнання. Та й наявність відеозаписів із камер спостереження – це також не підтвердження злочину, виявляється.

Більше того, ці двоє продовжують діяти в місті за такою схемою. Що потрібно зробити, щоб поліція припинила діяльність злочинців у місті? Питання лишається відкритим.

Щоб не стати жертвою крадіїв, радимо, принаймі, не залишати в салонах автомобіля цінне майно та гроші. Пам’ятайте, що зазвичай вони обирають місця на парковках біля магазинів та заправок.

Просимо всіх потерпілих від цих злодіїв звертатися до поліції або в редакцію інтернет-видання “БУГ”, наша пошта [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Щира українка Показати IP 2 Грудня 2017 21:16
Буду надіятись, що наступною жертвою цих злодіїв стануть рідні чи близькі тих самиї поліцейських, які їх відпустили... Тоді доказами стане все)))
Іван до Щира українка Показати IP 3 Грудня 2017 08:59
Ото ви любите все на поліцію валити бо не знаєте що затримує не поліція а суд. А взагалі не залишайте злодіям подарунки в авто то і красти не буде що і вікна в авто залишаться цілі. А на рахунок чому не затримують то запитуйте у тих кого самі собі обрали на виборах бо закони пишуть не поліцейські. Тому перед тим як когось проливати брудом подумайте спершу своєю головою, якщо звичайно в ній щось є.
Щира українка до Іван Показати IP 3 Грудня 2017 12:38
Шановний Іван! Враховуючи, що в моїй голові щось да є, бо працювала в судовій системі 16 років, то я вам так відповім: дозвіл на обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою чи домашнього арешту дійсно дає суд. АЛЕ до обставин, які повинні при цьому враховуватись, належать наявні докази про вчинення правопорушення, зібрані тими ж слідчими. Висновок: не зібрали слідчі докази - нема чого на суд кивати.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 2 Грудня 2017 21:44
Треба вміти прошчати, брати мої! треба любити ближньго свого як самого себе, браття!
11 до АНАТОЛЬ_ Показати IP 3 Грудня 2017 00:04
Гарно сказано . А головне щиро . Так що любіть і діліться .
Читач Показати IP 2 Грудня 2017 22:18
При "новій євровладі" ми стали гуманними.. боронь боже образити злочинця. Права людини понад усе. І грошові відносини також ніхто не відміняв. Коротше, зловив, бий, треба - каліч, а то відпустять.
з читачом до Читач Показати IP 3 Грудня 2017 10:25
100 % згідна. Судити потрібно тих, що судять !!! Не реформа у правоохоронних органах, а кришування в судах і прокуратурі злочинців, бандитів і хабарників !!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus